Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Želite prodati rabljeni auto? Uz ove savjete to će biti puno brže

Danas nije lako odlučiti prodati automobil no ako ste već donijeli odluku o tome onda ga zasigurno želite prodati što brže i bezbolnije pa evo i kako

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
13 komentara

Većina ljudi danas se emotivno veže za svoje automobile pa kada ga i naume prodati ili su to primorani teško se od njega odvajaju. Ako ste čvrsto odlučili svoga limenog ljubimca prodati onda to valja učiniti kako treba.

Prije svega automobil dobro operite i očistite jer ćete tako uočiti sitnice koje valja popraviti ili zamijeniti, a mogle bi osjetno podići cijenu vašega vozila. Usto, ostavit ćete dobar dojam na potencijalne kupce. Sitna, ali vidljiva oštećenja poput napuknuta fara, ogrebotine na laku, oštećenja na branicima itd...svakako popravite jer bi vam se u konačnici to trebalo isplatiti.

Foto: Pixabay/Merseyside Police

Obvezno zavirite pod poklopac motora i provjerite jesu li svi vitalni dijelovi ispravni i na mjestu. Očistite motor, ali pritom ne budite previše pedantni jer to može izazvati sumnju kupaca. Preporučujemo - napravite manji servis. 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Određivanje cijene ključan je faktor jer previsokom cijenom u startu gubite šanse za brzu i efikasnu prodaju. Na oglasnicima proučite kako se kreću cijene automobila sličnih vašemu pa za početak izračunajte neki prosjek te svoj automobil označite malo većom cijenom. Ona će vam dati prostora za cjenkanje.  

Foto: Pixabay/Merseyside Police

Kada ste to učinili prvo zakačite svoj oglas na Njuškalo, a zatim i na sve ostale. Za izrade oglasa nastojte iznijeti kratke i jasne informacije o automobilu koji prodajete. Pripazite da fotografije budu s jednoličnom pozadinom, ali i zanimljive i oku ugodne. Omogućite probnu vožnju, a preporučujemo i odlazak na neki od poznatih autosajmova koji se u nas redovno održavaju svakoga vikenda. 

Tema: To mi treba

Možda vas zanima i ovo:
Message