Tech

Komentari 1

Zračna luka i metro u Ukrajini nove mete hakerskih napada

Zračna luka i metro u Ukrajini nove mete hakerskih napada

Policija za kibernetički kriminal i ministarstvo infrastrukture objavili su da današnji napadi izgleda ne predstavljaju masovni napad. Središnja banka Ukrajine navodi da bankovni sustav normalno radi

Zračna luka u Odesi i metro u Kijevu pogođeni su u utorak kibernetičkim napadima, priopćio je ukrajinski Kompjutorski tim za hitne intervencije (CERT) navodeći da se radi o novom valu hakerskih napada te da na posebnom oprezu trebaju biti prometne mreže.

"Zatražili smo od vlasnika telekomunikacijskih sustava, drugih informacijskih izvora, a prije svega prometne infrastrukture kao i korisnika interneta da se pridržavaju strogih pravila o kibernetičkoj sigursnosti", stoji u priopćenju CERT-a.

Policija za kibernetički kriminal i ministarstvo infrastrukture objavili su da današnji napadi izgleda ne predstavljaju masovni napad. Središnja banka Ukrajine navodi da bankovni sustav normalno radi.

Zračna luka u Odesi pooštrila mjere sigurnosti dok je metro u Kijevu izvijestio da je napadnut njegov sustav plaćanja.

"Napadnut je IT sustav međunarodne zračne luke u Odesi. Sve aerodromske službe rade po strožem režimu", navodi uprava zračne luke.

Ukrajina, koja smatra da Rusija stoji iza hakerskih napada na njene kompjutorske sustave, pokušava uvesti nacionalnu strategiju kako bi zaštitila državne institucije i kompanije.

Moskva demantira da stoji iza tih napada.