Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Zvijezde Bug Future Showa bili su učitelji i novo obrazovanje

Osim novih trendova u digitalnoj sigurnosti i umjetnoj inteligenciji te najnovijih gadgeta, na BFS-u se ove godine puno pažnje dalo obrazovanju u modernom svijetu te učiteljima

bug
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1 komentara

Glavne teme ovogodišnjeg Bug Future Showa koji je jučer održan u Zagrebu bile su obrazovanje u budućnosti uz nove metode i alate i heroji koji stoje iza toga - a to su učitelji. Boris Jokić je u svom predavanju rekao da u svakoj zemlji vlada politika, ali da je u našoj posebno loša. 

- Svi oni koji su vodili ovu zemlju proteklih 26 godina, bez obzira na stranačku pripadnost, ne doprinose tome da Hrvatska postane zemlja bogata znanjem. Zato učenici i ostvaruju slabe rezultate na važnim usporednim međunarodnim istraživanjima, pa i onima za maturu i to iz brojnih predmeta, ne samo matematike. Imamo brojne divne pojedince u javnom i privatnom sektoru, odlične predstavnike u obrazovnom sustavu, ljude na ulici. Pa i svi vi ovdje, geekovi, freakovi, programeri, fejkeri, dobri i loši, idemo izgraditi bolji svijet, bolju Hrvatsku - poručio je Jokić. Napomenuo je da pametne zemlje potiču rješavanje problema, kritičko razmišljanje, osobni i socijalni razvoj i tehnološku pismenost. Spomenuo je tehnologiju te istaknuo da je se ne treba bojati, već iskoirstiti kao alat. 

Na panelu o razvoju robotike i umjetne inteligencije najviše zanimanja pobudilo je pitane što će se dogoditi kad stignu roboti za seks. 

Nema razlike između privatnosti u digitalnom i stvarnom svijetu

Alan Đurić, suosnivač švicarske komunikacijske aplikacije Wire, u svom je predavanju govorio o digitalnoj privatnosti i poručio kako bi je mi sami trebali tretirati kao i privatnost u svakodnevnom životu te da ne bi trebali imati razlike između njih. Govoreći o svim digitalnim servisima postavio je pitanje 'tko nadgleda one koji nas nadgledaju'. Tako je spomenuo nužnu zakonsku regulativu, kontrolu svih besplatnih usluga koje svoje korisnike mogu prodavati oglašivačima te bi tako naša vrijednost mogla rasti u budućnosti. Govorio je i da treba koristiti alate koji nude enkripciju s jednog na drugi kraj za svaki oblik komunikacije kako bi sami imali kontrolu nad onim što dijellimo. Rekao je i da bi kompanije trebale biti transparentne i koristiti tehnologije na otvorenom kodu. 

Posjetitelji BFS-a mogli su isprobati i PlayStation VR koji je od ovog tjedna u prodaji u Hrvatskoj.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message