Obavijesti

Sport

Komentari 368

Neprepoznatljivi Čilić: Đoković ga riješio za samo 56 minuta

Neprepoznatljivi Čilić: Đoković ga riješio za samo 56 minuta
7

Čilić je u londonskoj O2 Areni osvojio samo bacanje novčića uoči meča kada je izabrao servis i njime poveo 1-0. Od tog je trenutka 6 puta zaredom gubio servis...

VIDEO

Iako je u najavi meča govorio kako zna da njegov tenis mora biti na vrhunskoj razini za pobjedu protiv Novaka Đokovića i iako je najavljivao da bi servisom na brzoj podlozi mogao i do nekoliko 'ekstra lakih poena', Marin Čilić u svom debitantskom nastupu na turniru najbolje osmorice svjetskih tenisača nije napravio apsolutno ništa te je poražen 0-2 u setovima (1-6, 1-6) za samo 56 minuta. 

Čilić je u londonskoj O2 Areni osvojio samo bacanje novčića uoči meča kada je izabrao servis i njime poveo 1-0. Od tog je trenutka šest puta zaredom gubio svoj servis, a jedini gem u drugom setu osvojio je nakon breaka u trećem gemu. 

Ivanišević samo nemoćno puhao na tribinama

Bilo je to katastrofalno izdanje Čilića nakon kojeg se svatko tko ga nije gledao u New Yorku zapitao kako je ovaj igrač uopće osvojio US Open. Trener Goran Ivanišević samo je nemoćno puhao na tribinama, a Čilić je doživio i jedanaesti poraz u isto toliko međusobnih susreta s Novakom, od čega četvrti ove sezone. 

Hrvatski je tenisač u meč ušao sa 733 ispaljena asa ove sezone, no večeras je uspio pogoditi samo jedan, dok je njegov suparnik zabio četiri. Uz postotak prvog servisa od samo 54 posto Marin je imao i dvije dvostruke servis pogreške. Novak je imao samo jednu i u svom prvom meču na turniru na kojem brani naslov pobjednika izgledao je impresivno te istaknuo kandidaturu za novo slavlje u Londonu

Dvostruka šteta

Spomenimo i kako su u dvorani bili igrači i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije koji su nakon treninga došli navijati za Čilića. Niko Kovač i 'repka HNL-a', u srijedu u Londonu igraju protiv aktualnog viceprvaka svijeta Argentine, a nadamo se kako će u tom susretu 'kockasti' pokazati puno više no što je to večeras pokazao Marin Čilić koji je teškim porazom napravio dvostruku štetu jer će se za prolaz skupina gledati i broj osvojenih gemova. 

TIJEK MEČA: 

DRUGI SET:

>>> Bez izgubljenog boda Đoković osvaja svoj servis i za samo 58 minuta projurio je kraj Marina Čilića. Lakše nego što se vjerojatno i sam nadao. 

>>> Novi break za Đokovića koji će servirati za meč. 

>>> Novak zadržava servis bez izgubljenog boda za 4-1 u drugom setu. 

>>> Tijesni četvrti gem nakon Marinove tri spašene break lopte ipak odlazi na stranu Novaka. 

>>> Čilić vraća break! Novak u ovom gemu nije osvojio ni boda. 

>>> Đoković je lakoćom zadržao servis za 1-0 u nastavku, a onda uzeo novi break. Čilić kao da uopće nije došao na meč. 

PRVI SET:

>>> Imao je Čilić izjednačenje, no nije uspio zadržati servis. Đoković je novim breakom osvojio šest gemova zaredom za prvi set u samo 28 minuta. 

>>> Đoković ima dvostruki break. Čilić nije uzeo ni boda na svom servisu. Novak nakon toga zadržava svoj servis i ima 5-1. 

>>> Đoković uzeo break. Promašio je Marin nekoliko lakših udaraca i izgubio servis. Novak je prilično lako uzeo svoj servis i zadržao break. 

>>> Čilić je osvojio prvi gem bez izgubljenog boda i odmah pritisnuo Đokovića te došao do izjednačenja nakon što je Novak promašio jedan lagani smash, no izvukao se srpski tenisač i 1-1 je na početku meča. 

>>> Novak je izabrao glavu, ali novčić je pokazao pismo. Čilić je odabrao servis. Nakon fotografije za povijest kreće zagrijavanje... Hrvatski tenisač u susret ulazi sa 733 ispaljena asa ove sezone. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 368
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...