Obavijesti

Sport

Komentari 7

Čilić nakon pobjede: Zaradio sam je, bio sam mentalno jak

Čilić nakon pobjede: Zaradio sam je, bio sam mentalno jak
3

Očekivao sam da će Borna proći Ramosa, ali je Ramos pokazao da je nezgodan igrač. Sve će biti u mojim rukama, najavio je Marin Čilić 2. kolo Australian Opena

VIDEO

Nakon prvog dana Australian Opena Marin Čilić ostao je jedini hrvatski tenisač u ždrijebu, a za pobjedu 6-7 (4), 7-5, 6-2, 6-4 nad 98. tenisačem svijeta Nizozemcem Thiemom de Bakkerom morao se dobro namučiti, a ključnom je označio svoju borbenost. 

Čilić je prvi set izgubio u tie-breaku, u drugom je zaostajao 1-4 i činilo se da će teško slomiti početni udarac Nizozemca.

- Imao sam problema s rješavanjem enigme servisa De Bakkera koji je u prvom dijelu meča servirao jako dobro. Držao je visok postotak prvog servisa. Gubio sam set i break, ali od trenutka kad sam napravio prvi break odigrao sam jako solidno i zadovoljan sam pobjedom. Prvi meč je uvijek težak - rekao je najbolji hrvatski tenisač nakon prolaza u drugo kolo.

- Bilo mi je dosta teško reternirati, ali kad je poen ušao u izmjenu, tu sam bio dosta bolji. Kad sam uspio povezati nekoliko reterna i počeo bolje igrati u retern gemovima, osjetio sam da sam na pravom putu do pobjede. Ključ meča je bio to što sam ostao mentalno unutra i što sam se borio te time zaradio pobjedu - analizirao je Čilić dvoboj s De Bakkerom.

Ždrijeb je 12. nositelja u drugom kolu vodio prema mogućem hrvatskom obračunu s Bornom Ćorićem, no do njega neće doći, jer je 28-godišnji Španjolac Albert Ramos-Vinolas svladao 19-godišnjeg Zagrepčanina u tri seta.

- Očekivao sam da će Borna proći Ramosa, ali je Ramos pokazao da je nezgodan igrač, vrlo solidan. Bili su teški uvjeti, brzi tereni i velika vrućina, tako da Borni sigurno nije bilo lako - pronašao je Marin riječi utjehe za suigrača iz reprezentacije.

S Ramos-Vinolasom ima pozitivan učinak (2-1). Pobijedio ga je 2012. na zemlji u Hamburgu te 2013. na tvrdoj podlozi u Indian Wellsu, a izgubio je 2011. na turniru Masters serije u Šangaju.

- Ramosa sam već pobijedio par puta. Dobro se kreće, lijepo pokriva teren, ali nema razorne udarce. Sve će biti u mojim rukama. Nadam se da ću dobro servirati, a uvjeren sam da će ostatak igre to pratiti - optimističan je Čilić uoči dvoboja koji je na rasporedu u srijedu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade