Obavijesti

Sport

Komentari 46

Ivo Karlović izborio treće kolo, Dustin Brown izbacio Nadala!

Ivo Karlović izborio treće kolo, Dustin Brown izbacio Nadala!
2

Div sa Šalate nastavlja gaziti i s 36 godina na leđima. U drugom kolu Wimbledona nakon dva i pol sata igre pobijedio je Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova u 5 setova

VIDEO

Treća sreća za Ivu Karlovića. Nakon dva poraza od Aleksandra Dolgopolova u dosadašnja dva odigrana meča, Div sa Šalate srušio je Ukrajinca u drugom kolu Wimbledona. Bilo je 5-7, 6-3, 6-4, 7-6(4), 13-11 za tri sata i 26 minuta igre. Meč je završio u 21 sat i 48 minuta po hrvatskom vremenu.

Izjednačen i iscrpljujuć meč odigrali su Dolgopolov i Karlović. Sve do 5-5 u prvom setu nije bilo breaka, a onda je Dolgopolov iskoristio prvu break-loptu i kasnije je potvrdio za vodstvo u setovima. Ivo je brzo odgovorio. Na startu drugog seta osvojio je protivnički servis bez izgubljenog poena i izjednačio meč sa 6-3.

Držao je Karlović visoku razinu prvog servisa, gotovo da nije gubio poene na svom udarcu ni u trećem setu. Kod 4-4 napao je Dolgopolova i iskoristio petu break-loptu za 6-4. Pobjeda mu je bila na dlanu nakon novog oduzetog servisa početkom četvrtog seta, ali nije izdržao pritisak. Dolgopolov se vratio na 4-4 i poslije u tie-breaku izborio peti set.

Dolgopolov i Karlović čekali su na trenutak dekoncentracije i iscrpljenosti u petom setu u sumrak wimbledonske večeri. Ukrajinac je prvi popustio kod Karlovićeva vodstva 10-9. Imao je Ivo dvije meč-lopte, ali čudesno se izvlačio Aleksandr. Ivo je nastavio igrati koncentrirano na svom servisu i pritiskati Dolgopolova, što se isplatilo dva servis-gema poslije. Treća meč-lopta bila je sretna u trećem meču protiv Ukrajinca. Ivo je bio brži od mraka, a nagrada će mu biti meč protiv Joa-Wilfrieda Tsonge, 13. nositelja, koji je pobijedio Španjolca Alberta Ramosa 6-3, 6-4, 6-4.

Ženski hrvatski par Darija Jurak i Ana Konjuh oprostile su se od Wimbledona u prvom kolu. Nakon sata i 15 minuta igre svladale su ih pete nositeljice, Amerikanke Kops-Jones i Spears 6-3, 6-4.

Reuters/PIXSELL

Kvalifikant izbacio Rafaela Nadala!

Priča dana u Wimbledonu ispadanje je dvostrukog osvajača All England Cluba Rafaela Nadala. Deseti nositelj pao je u četiri seta od jamajčansko-njemačkog tenisača Dustina Browna. Kvalifikant, inače 102. tenisač svijeta, pobijedio je Španjolca 7-5, 3-6, 6-4, 6-4.

Nadal je četvrti put u posljednje četiri godine ispao prije četvrtfinala Wimbledona, četvrti put od igrača izvan prvih 100.

- Protiv njega morate igrati najbolji tenis. Imam sreće što sam protiv njega igrao dvaput na travi, mojoj najdražoj podlozi. Moja igra ostavlja njega bez ritma - kazao je Brown.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki