Obavijesti

Sport

Komentari 90

Senzacija na US Openu: Vinci je izbacila Serenu u polufinalu!

Senzacija na US Openu: Vinci je izbacila Serenu u polufinalu!
15

TALIJANSKI FINALE Roberta Vinci izbacila je Serenu Williams u polufinalu na US Openu te izborila finale protiv sunarodnjakinje Flavije Pennette koja je dobila Halep

VIDEO

Italija nikad u povijesti nije imala tenisačicu u finalu US Opena. Sad ih ima dvije! Čudo nad čudima. Svi su očekivali sat vremena posla za Serenu Williams i pohod na Grand Slam poker, četiri naslova u jednoj godini što je posljednjoj uspjelo Steffi Graff 1988. 

No Roberta Vinci (32) imala je druge planove. Talijanka i 43. igračica svijeta napravila je senzaciju izbacivši Serenu Williams u polufinalu US Opena! I to nakon što je izgubila prvi set 6-2. Vinci je slavila 2-6, 6-4, 6-4.

- Žao mi je američkih navijača, žao mi je i Serene i njezinog pohoda na sve grand slam titule u godini. Ali danas je moj dan. Ponosna sam na sebe, ponosna sam na to kako sam se borila i igrala. Hvala treneru i svima koji su vjerovali u mene. Ja nisam vjerovala da mogu dobiti Serenu - rekla je Roberta Vinci nakon meča.

Talijanske veteranke u finalu

To znači da ćemo u New Yorku gledati talijanski finale. Jer Flavia Pennetta prije ovog meča pomela je Rumunjku i drugu nositeljicu Simonu Halep 6-1, 6-3. Veliki dan za talijanski tenis. Dan u kojem su dobili prvu finalisticu US Opena u povijesti i dva sata nakon toga - i drugu. Pennetta je ostvarila rezultat karijere, a za naslov se bori protiv Roberte Vinci koja je napravila jednu od najvećih senzacija u povijesti US Opena.

REUTERS/PIXSELL

Amerikanka je dobila prvi set 6-2 i činilo se kako je ništa ne može zaustaviti. U drugom je Talijanka sjajnom igrom vratila sve na početak. Nevjerojatne poene igrala je talijanska 32-godišnja igračica. U trećem setu je Serena otvorila s 2-0, ali 43. igračica svijeta se vratila. Talijanka je igrala čudesno, uzela je servis Sereni i povela je 4-3.

Držala se Roberta Vinci i kod 5-4 imala je servis za finale US Opena. Nakon točno dva sata igre Vinci je imala tri meč lopte. Iskoristila je prvu i to fantastičnim poluvolejem za rezultat karijere i talijanski finale u New Yorku. Vinci je dosad na Grand Slamu najviše stigla do četvrtog kola, dvaput u Wimbledonu i jedanput na Roland Garrosu. U karijeri ima sedam WTA naslova.

REUTERS/PIXSELL
REUTERS/PIXSELL
REUTERS/PIXSELL

US Open, polufinale:

  • Pennetta - Halep 6-1, 6-3
  • Williams - Vinci 6-2, 4-6, 4-6
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 90

VIDEO

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković
KLASAN POTEZ

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković

Francuz Bernauer nije bio svjestan što viče masa pa je podigao ruke, a onda mu je sve objasnio 18-godišnji Vrbančić. Dok je Petković stigao iz pozadine i jednim pogledom smirio Ristovskog

Čavlina odlazi u ligaškog rivala, Pjaca je na korak od Dinama
DOZNAJEMO

Čavlina odlazi u ligaškog rivala, Pjaca je na korak od Dinama

Dinamo je Čavlinu pustio bez odštete u Lokomotivu, ali je u dogovor ugradio klauzulu po kojoj na njega ima pravo prvokupa po povlaštenoj cijeni od 700.000 eura. Želi ga otkupiti pa dati na kaljenje u Osijek
Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića
NOVI SPORTSKI DIREKTOR

Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića

Za Livaju nismo dobili ponudu, a Perišić ima ugovor do kolovoza i na njemu je hoće li ostati. Stranci moraju naučiti hrvatski u tri mjeseca, a trener stiže do kraja idućeg tjedna, rekao je Nikola Kalinić