Obavijesti

Sport

Komentari 133

Talijani optužili Đokovića da je pustio Santorou meč u Parizu!

Talijani optužili Đokovića da je pustio Santorou meč u Parizu!
6

Danas svatko može stvoriti priču o svakom meču i izmisliti nešto. Za mene su sve to najobičnija nagađanja sve dok netko ne donese dokaz, rekao je Novak Đoković

VIDEO

Izgubio sam taj meč, ali nije istina da sam pustio. Svatko može stvoriti priču na činjenici da vrhunski igrač izgubi u ranoj fazi turnira... Najlakše je ići 10 godina unazad i tražiti mečeve gdje su favoriti izgubili, rekao je Novak Đoković.

Talijanski Tuttosport objavio je sumnjiv meč Đokovića i Fabricea Santoroa iz 2007. Francuz je tada bio 39. igrač svijeta, a pobijedio je Novaka 6-3, 6-2 u 2. kolu u Parizu. Srbin je bio četvrti na svijetu, a prema napisima talijanskih medija Đoković je javio prijateljima da će izgubiti kako bi se što bolje pripremio za završni Masters u Šangaju.

- Danas svatko može stvoriti priču o svakom meču i izmisliti da je pušteno. Za mene su sve to obična nagađanja sve dok netko ne donese dokaz - dodao je Novak .

Koeficijent na pobjedu Santoroa u tom meču protiv Đokovića bio je iznad osam.

VIDEO

BBC je objavio kako posjeduje dokumente o mogućem namještanju mečeva u kojima su sudjelovali i vrhunski tenisači pa čak i neki Grand Slam pobjednici.

Đoković je priznao da su mu 2007. godine pokušali prići sumnjivi ljudi. Prvom igraču svijeta nudili su novac da pusti meč prvog kola u Sankt Peterburgu.

- Nisu prišli meni direktno, već preko ljudi koji rade sa mnom. Naravno, to smo odmah odbacili i ništa se nije dogodilo. Taj čovjek koji je pokušao doći do mene, nije uspio. Osjećao sam se užasno jer ne želim ni biti u istoj rečenici s takvim stvarima. To nema veze sa sportom, a pogotovo ne s tenisom - rekao je Novak Đoković .

Čilić i Karlović na "listi upozorenja"

Povodom afere o mogućem namještanju na najvišoj razini, švicarski Blick piše kako je još prije četiri godine objavljena lista igrača za koje se sumnja da su namještali meč. Ta lista sadrži imena 20 igrača, a postoji i lista upozorenja na kojoj se nalaze i dvojica Hrvata, Marin Čilić i Ivo Karlović.

Obojica su s gnušanjem odbacila bilo kakvo umiješanost u nečasne radnje i pozvali su na akciju razotkrivanja pravih prevaranata. BBC je objavio kako neće pustiti rezultate istrage u javnost sve dok ne dobije uvid u bankovne račune igrača za koje se sumnja da su namještali mečeve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića