Obavijesti

U centru Zagreba održan je trodnevni Festival vitalnosti

U centru Zagreba održan je trodnevni Festival vitalnosti
13

U centru Zagreba po prvi se puta održao Festival vitalnosti, događanje čiji je cilj bio promovirati zdravlje i zdrav način života, ljepotu i vitalnost

Festival vitalnosti, održan od 13. do 15.studenog u Centru Cvjetni i na Cvjetnom trgu, privukao je mnoge građane koji su imali prilike poslušati zanimljiva i korisna predavanja o zdravlju i ljepoti, sudjelovati u besplatnim radionicama te pripremi i kušanju zdrave hrane na besplatnim gastro radionicama.

Stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“  tijekom tri dana održali su brojna predavanja te građane savjetovali o aktualnostima i temama iz područja javnog zdravstva (pravilna upotreba lijekova, zdravlje na radnom mjestu, vježbanje i prehrana u prevenciji šećerne bolesti), zdravstvene ekologije (mikrobiologija hrane, važnost pravilnog unosa tekućine) te školske i adolescentne medicine (hiperaktivnost u djece i adolescenata). Uz besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi, posjetiteljima je omogućen i uvid u analizu meda te savjetovanje o peludnim alergijama kao sve češćem javnozdravstvenom problemu.

Svoja su predavanja, među ostalim, održali i magistra nutricionizma Mašenjka Katić koja je govorila o važnosti mineralnih voda za zdravlje. Posebno je istaknula službenu vodu Festivala vitalnosti - Mg Mivelu iz razloga što sadrži 343 miligrama magnezija po litri čime se približno zadovoljavaju dnevne potrebe organizma za ovim mineralom, kojeg tijelo samo ne može stvoriti. Posebno je istaknula kako Mg Mivela ima nježan i osvježavajući okus, te za razliku od nekih drugih voda bogatih magnezijem, ne sadrži veliku količinu sulfata i ne uzrokuje laksativne posljedice na probavu.

Posebno je zanimanje privuklo predavanje nutricionistice Diane Gluhak, koja je predstavila svoju Akademiju zdrave prehrane te predavanje doktorice Cvetke Avguštin koja je predstavila selfness, novi razvojni koncept Termi Tuhelj i Termi Olimia.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zepter se, osim svojim poznatim posuđem vrhunske kvalitete, predstavio Bioptron sustavom svjetlosne terapije i uređajima za pročišćavanje vode.

Novitet na hrvatskom tržištu- Biorelu Choco -najjukusniju dnevnu dozu dobrih bakterija predstavio je Milsing, kao i  izvrsne (kvalitetne) proizvode iz Natural Wealth asortimana, uz mjerenja vitaminskog statusa organizma za građane i prigodne popuste u okolnim ljekarnama.

Posjetitelje je iznenadila Aromara prigodnim paketom zdravlja. Smijemo otkriti tek toliko da u njemu božanstveno miriše eterično ulje naranče. Posebno je prigodno za nadolazeće blagdane.

Posjetiteljicama su u Ženskom kutku održana predavanja o najvažnijim temama vezanim uz zdravlje žena. Stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo dr.Andrija Štampar tom su prilikom održali predavanja o cijepljenju protiv HPV-a, važnosti mamografskih pregleda, a predstavljena je i nova metoda u prevenciji raka vrata maternice - tekućinska citologija. Važnost navedenih predavanja za zdravlje žena prepoznala je i JGL, riječka farmaceutska tvrtka, koja je posjetiteljima osigurala poklon pakete za žensko zdravlje s brandom Lactogyn.

Festival vitalnosti pobrinuo se za edukaciju i zabavu naših najmlađih sugrađana. Upravo zato je za mališane organizirana Bolnica za medvjediće. Djeca su liječila plišane igračke koje su „bolesne“, a sve u cilju da se djeci otkloni strah od liječničke kute. Brojni mališani uživali su sudjelujući u Bolnici za medvjediće, a  svoje su plišane igračke liječili veselim i šarenim Hansaplast flasterima.

Na Festivalu vitalnosti svoje je proizvode posjetiteljima predstavila i Gala Natura, obiteljska tvrtka koja je tijekom sva tri dana posjetiteljima predstavljala svoje prirodne proizvode: meleme, eterična ulja, biljna ulja, soli za kupanje i prirodne sapune.

14.studenog obilježen je Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti. Predavanja su održali stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo dr.Andrija Štampar, predstavnici Hrvatskog saveza dijebetičkih udruga te primarijus Franjo Coce pozvan od strane Zeptera.

Program je u petak započeo s Franckom koji je za sve kavoljubce organizirao radionicu „Franckove priče o kavi uz kavu“. Događaju su se pridružili i poznati majstor kuhar Branko Ognjenović koji je predstavio svoj način kuhanja mljevene kave te poseban recept za smoothie s dodatkom mljevene Franck 100% Arabice za dobar početak dana i nutricionistica Diana Gluhak koja je govorila o zanimljivostima o kavi, preferencijama hrvatskih kavoljubaca te očuvanju mirisa i arome kave koje omogućava vakuumirano pakiranje.

Osim smoothie-ja od kave, posjetitelji su mogli zastati i predahnuti u Smoothie baru Sokić. Smoothie-ji su bili odlična okusa u veselim šarenim bojama voća i povrća od kojih su pripravljeni.

Zdrava hrana pokretač je zdravog organizma. Upravo zbog navedene činjenice, na Festivalu vitalnosti održavale su se besplatne gastro radionice, svaki dan u tri različita termina. Posjetitelji su cijeli dan mogli uživati u korisnim sadržajima te se okrijepiti degustacijom ukusne hrane pripremljene u kvalitetnom Zepter posuđu, koju su pripremili Zepterov WOK majstor Silvester Siročić i nutricionistica Diana Gluhak. Odličan obrok upotpunila je Jamnica, koja je gasila žeđ brojnim posjetiteljima.

U subotu se, na prepunoj zagrebačkoj špici, održala i gastro radionica TermaTuhelj i Terma Olimia na temu vitalne prehrane, novog koncepta prehrane koju su hoteli uveli u svoje poslovanje te na taj način gostima pokazali da misle na njihovo zdravlje i dobar osjećaj. 

Zahvaljujemo se i Vipu, službenom telekom partneru Festivala vitalnosti.

Zato nastavljamo dalje, vidimo se ponovno sljedeće godine, hvala svim našim partnerima koji su građanima omogućili obilje kvalitetnog, edukativnog i zabavnog sadržaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer