Obavijesti

Ugradite razdjelnike topline i za grijanje platite koliko potrošite

Ugradite razdjelnike topline i za grijanje platite koliko potrošite
1

Želite li osjetnije smanjiti troškove grijanja i to dugoročno, ugradnja razdjelnika topline najbolje je rješenje. Iskustva u Hrvatskoj, ali i u Europi, pokazuju da se uvođenjem razdjelnika u prosjeku bilježe uštede 10-30%  na troškovima toplinske energije


U vrijeme kada troškovi života sve više rastu, a plaće su sve manje, važno je voditi računa o svakom izdatku. U mnogim se kućanstvima do sada mislilo kako se na troškove za toplinu ne može utjecati jer se obračunavaju prema paušalu, no nabavom razdjelnika situacija se itekako mijenja. Zna li se da prosječna obitelj koja živi u stanu površine 60 četvornih metara u zimskim mjesecima na grijanje troši 600-injak kuna, proizlazi da u sezoni grijanja za taj izdatak izdvoji oko 3000 kuna! 

 Želite li smanjiti račune za toplinsku energiju, najbolje je početi malim mjerama koje možete izvesti sami i koje ne traže ulaganje u tehnologiju, a to su:  

 -snižavanje temperature u stanu za 1 stupanj Celzija koje donosi 6% uštede toplinske energije

- podešavanje različitih temperatura u različitim dijelovima stana: spavaća soba može biti hladnija nego ostali prostori

- gašenje radijatora  kada ste odsutni iz stana duže vrijeme 

- racionalno zračenje prostora: umjesto otvorenih prozora tijekom cijelog dana, bolje je prozračiti prostor jednom dnevno 10 minuta i za to vrijeme dobro otvoriti sve prozore te ih onda opet zatvoriti.

 Želite li osjetnije smanjiti troškove grijanja i to dugoročno, ugradnja razdjelnika topline najbolje je rješenje. Iskustva u Hrvatskoj, ali i u Europi, pokazuju  da se uvođenjem razdjelnika u prosjeku bilježe uštede 10-30%  na troškovima toplinske energije. 

Zakonski rok za ugradnju razdjelnika za zgrade s više od 70 stanova je kraj 2015. godine dok suvlasnici zgrada s dva ili više stanova imaju rok do kraja 2016. godine. Ako ste u fazi traženja ponuda, vrlo je važno provjeriti ima li proizvođač vaših odabranih razdjelnika topline u Hrvatskoj dovoljno veliku mrežu ovlaštenih servisera i distributera. Time ćete servis moći platiti povoljnije zbog konkurencije na tržištu, a i usluga će biti brža. 

Evo što je još važno:

 • Pored cijene odabranih proizvoda pazite i na druge troškove koji će se pojaviti tijekom korištenja proizvoda, pogotovo na troškove očitavanja podataka i održavanja uređaja. 
• Razmislite o tome želite li se kod primjene, održavanja i upravljanje usluge vezati uz samo jednog izvođača. 
• Odaberite izvođača koji će moći grijaći sustav u vašem bloku nadograđivati drugim tehnologijama (hidrauličko balansiranje, vodomjeri, druge sprave za automatizaciju zgrada). 
• Budite pažljivi kod pratećih usluga, npr. obračuna troškova. Ako obračun izvodi isti ponuđač kod kojeg ste kupili razdjelnike, gubite fleksibilnost i time mogućnost dobivanja slične ili iste usluge po konkurentnim uvjetima ako se situacija na tržištu promijeni. 
• Tradicija i kvaliteta: raspitajte se o referencama vašeg ponuđača na Hrvatskom i drugih tržištima. 

Siemens nudi cjelovitu opremu za tehničko opremanje objekta.  Tvrtka surađuje s više lokalnih montera i distributera kako bi vi bili u fleksibilnijoj situaciji i kad vam zatreba imali mogućnost odabira servisa ili rezervnih dijelova. U inovativna rješenja ulaže se  4 milijarde eura godišnje, a  tehnologije za tehničku opremu objekata razvijene su pomoću iskustva u gotovo svim europskim zemljama.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza
Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo