Obavijesti

"Uskrs u Osijeku - najveće gnijezdo na svijetu"

"Uskrs u Osijeku - najveće gnijezdo na svijetu"
2

Manifestacija " Uskrs u Osijeku – najveće gnijezdo na svijetu za Guinness World Record" održava se na Veliku subotu 04. travnja 2015. godine na središnjem osječkom trgu

Manifestacija " Uskrs u Osijeku – najveće gnijezdo na svijetu za Guinness World Record" održava se na Veliku subotu 04. travnja 2015. godine na središnjem osječkom trgu ( trg Ante Starčevića), u vremenu od 10 do 19 sati.

Pozivamo građane da na Veliku subotu dođu u središtu grada, gdje ih očekuju brojni zabavni sadržaji, da donesu svoje pisanice i stave ih u najveće gnijezdo na svijetu te na taj način budu dio projekta postavljanja Guinnessovog rekorda. Ujedno je to i poziv da svi zajedno pridonesemo ljepoti našega Grada i najvećeg kršćanskog blagdana - Uskrsa. 

Doduše, događanja počinju već u petak 03. ožujka 2015. na središnjem osječkom trgu s akcijom Turističke zajednice „ Zekin sajam“, kada građani mogu po akcijskim cijenama kupovati poklone za Uskrs.  

U suradnji s Gradom Osijekom djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi zajedno sa svojim tetama i učiteljicama pripremaju pisanice koje će u subotu donijeti u spomenuto gnijezdo, dok osječko Dječje gradsko vijeće na Veliku subotu za osječke mališane organizira potragu za pisanicama u Parku Kralja Držislava te nam na središnji trg stižu oko podneva.

Mališane očekuju mađioničarska predstava, kreativne radionice oslikavanja pisanica, mnogo-mnogo zabave i slatkiša. Organiziramo i natjecanje u tucanju pisanica te vas stoga pozivamo da ponesete pisanice od kuće.

 Tijekom manifestacije pridružiti će nam se i članovi Moto kluba Osijek koji će već tradicionalno dojuriti s akcijom „ Motozeko“. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se vokalni sastav Akvarel.

Zahvaljujemo sponzorima: Glavni sponzori – Mesna industrija Ravlić i Konzum, Zlatni sponzor – Žito grupa, pokrovitelj Grad Osijek, prijatelji projekta Osječko-baranjska županija, Vodovod Osijek, Unikom, Borovo, Vupik, Hrvatske šume, Općina Antunovac, Kraš, Turistička zajednica Grada Osijeka, Športski objekti, GPP.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja
Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja