Obavijesti

Uz besplatne aviokarte lakše na „Advent u Splitu“

Uz besplatne aviokarte lakše na „Advent u Splitu“
12

Svi koji se danas zateknu u City Centru one Zagreb West između 11 i 14 sati mogu osjetiti dašak atmosfere „Adventa u Splitu“, manifestacije koja daje dodatni šarm najlipšem gradu na svitu

Danas možete degustirati autohtone dalmatinske slatkiše spravljene po recepturi splitskih nona: hroštule, amarette s bademima, broštulane mendule i krokante te čašu soka ili vina Dalmacijavina, uz efekt zvuka šuma valova i slike najljepših predjela Splita i njegovih znamenitosti na TV panelu. Posjetitelji City Centra one West u Zagrebu , mogu osvojiti i 2 povratne zrakoplovne karte do Splita, koje daruje Croatia Airlines. Za sve ostale koji se odluče putovati u Split u vrijeme adventa, Croatia Airlines pripremila je i posebnu ponudu: dvije povratne karte možete nabaviti već za 800 kuna.   

Tijekom „Adventa u Splitu“ goste očekuje izuzetno bogat program: u užem i širem centru Splita, trgovima i kaletama pjeva se i pleše do pred jutro uz glazbu poznatih DJ-eva, dalmatinske klape, dječje i crkvene zborove te taktove limene glazbe, a božićni sajam na Rivi traje čak do polovice siječnja. Bogati program, među ostalima, pripremila je i glazbena i scenska pozornica HNK Split koja tijekom cijele manifestacije svakodnevno ima predstave. Splitski ugostitelji u dane adventa posebno pripremaju tradicionalna jela koja se mogu degustirati i na ulici, pa očekujte miris bakalara, pečenih srdela i brojnih drugih delicija. Sve to možete naručiti i u najboljim restoranima koji su za dane „Adventa“ pripremili ponudu po povoljnijim cijenama.

Simbol manifestacije postao je Gastro-adventski vijenac kojega od domaćih proizvoda izrađuju umjetnici i mladi Obrtno tehničke škole Split i svake nedjelje se na njemu pali po jedna svijeća. Ove godine tema vijenca je smokva koju mnogi obožavaju zbog njenog slada, a izuzetno je vrijedan izvor minerala i energije koju upija pod suncem. Smokva, bademi, orasi i suho grožđe osnova su Splitske torte i poznatih slatkiša u kojima ćete također moći uživati poput fritula, hroštula, broštulanih mendula, pandoleta, viškog hiba i kuglica od smokava.

Svi oni koji ljeti provode odmor na Jadranu i navraćaju u Split znaju koliko su uživali u šetnji gradom i obilasku brojnih znamenitosti, no mnogi možda još nisu prošetali prekrasnom šumom na Marjanu ili okolicom Splita koju također vrijedi obići. Ljubitelje šušura na „Adventu u Splitu“  očekuje i natjecanje u spravljanju fritula koje će biti ponuđene gostima na ocjenjivanje, a oni koji vole tradiciju uživat će u modnoj reviji „Što se nosilo na Pjaci“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogo zabavnih aktivnosti očekuje i mališane: već danas veseli Kamion Djeda Božićnjaka održat će besplatnu predstavu za djecu na Rivi, a u Dioklecijanovim podrumima i na Rivi održat će se bogat prigodni program za svetog Nikolu. Klinci u sklopu „Festivala adventskih radosti“ u Dioklecijanovim podrumima mogu dočekati svetu Luciju i Djeda Božićnjaka ili uključiti se u  radionice za izradu nakita za bor te fotografirati u šumi pod snijegom sa snjegovićem, medom ili saonicama.

Gosti Splita koji su u tom gradu u posljednjih desetak godina proveli novogodišnju noć kažu kako je najljepši početak prvog dana u godini jutarnja kava na Rivi okupanoj suncem koje na novogodišnje jutro gotovo nikada nije zakazalo. Poslije toga možete navijati tijekom natjecanja u piciginu ili odmoriti dušu u wellnessu u nekima od najboljih splitskih hotela. I njihova je ponuda u dane adventa prigodna, pa se tijekom prosinca i siječnja dvokrevetna soba u vrhunskom hotelu može rezervirati već za 600 kuna za noć, a moguće je ostvariti i dodatni popust za obiteljske i višednevne pakete.

Ukratko, u Splitu ćete ovih dana osjetiti svo bogatstvo njegove tradicije i duha Splićana te uživati u spoju  zdrave mediteranske kuhinje i blage klime, pa vrijedi razmisliti o zimskom odmoru baš u tome gradu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...