Obavijesti

Sport

Komentari 123

Oproštaj Beşiktaşa od Europe: Navijač htio obračun s Bilićem

Oproštaj Beşiktaşa od Europe: Navijač htio obračun s Bilićem
12

Club Brugge svladao je Beşiktaş u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige 3-1 nakon što su Turci poveli. Nakon utakmice Slaven Bilić bio je na meti navijača

VIDEO

Završila je europska sezona Beşiktaşa. Momčad Slavena Bilića preskočila je Liverpool na svom Atatürku pred 70.000 navijača, no ne i Club Brugge. Belgijci su u uzvratu u Istanbulu pobijedili 3-1 i s ukupnih 5-2 prošli među osam najboljih momčadi Europske lige. Da stvar bude gora po tursku momčad, dogodilo se to na Beşiktaşov 112. rođendan.

Na kraju utakmice jedan je bijesni navijač domaće momčadi ušao u teren i pokušao se obračunati s Bilićem, ali u tome ga je uspio spriječiti redar.

Reuters/PIXSELL

Tom De Sutter bio je glavni igrač gostiju. Već u petoj minuti mogao je šokirati brojne domaće navijače kada je iskoristio grešku Necipa Uysala. Ipak, stoper domaćih stigao je izblokirati De Suttera u kontri, a potom je to učinio i golman Tolga Zengin. Isti igrač pucao je glavom u 24. minuti nakon ubačaja s lijeve strane, no nije pogodio okvir.

Pokazali su gosti da unatoč fantastičnoj atmosferi ne misle igrati s bijelom zastavicom. Bili su vrlo čvrsti u obrani, no momčad Slavena Bilića ipak je pronašla način kako doći do gola. Igrala se 48. minuta kad je majstorski s 25 metara iskosa opalio Ramon Motta i pogodio suprotne "rašlje" Bruggeova gola. Fantastičan gol.

Reuters/PIXSELL

U tim trenucima Beşiktaş je imao rezultat koji ga vodi dalje, a razliku je mogao podebljati Mustafa Pektemek u 58. minuti. Pucao je Turčin s desetak metara neometan i prebacio gol. Pokazalo se da je to bio ključan trenutak utakmice.

Samo tri minute poslije Brugge je izjednačio iz kontre. Simons je proigrao De Suttera, a belgijski napadač poslao loptu pokraj Tolge Zengina. Iako je morao loviti rezultat, Beşiktaş do kraja nikako nije mogao priprijetiti, a sve je bilo jasno u 80. minuti nakon što je Bolingoli-Mbombo pogodio na proigravanje Refaelova.

Reuters/PIXSELL

Bio je to kraj priče za domaće, a do kraja su pretrpjeli pravu noćnu moru. Zamjena Bolingoli-Mbombo zabio je drugi gol nakon velike greške Necipa Uysala, a u nadoknadi je izravan crveni karton dobio Olcay Şahan.

Brugge je na kraju sasvim zasluženo slavio 3-1, a Slaven Bilić i njegova momčad okreću se domaćem prvenstvu gdje u nedjelju igraju veliki derbi na gostovanju kod Fenerbahçea.

Europska liga, osmina finala, uzvratna utakmica:

  • Beşiktaş - Club Brugge 1-3 (ukupno 1-5)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 123

VIDEO

Jakirović o Miškoviću, Hajduku, pojačanjima... 'Da, želim Pjacu i Miereza! A htio sam i Brekala'
TRENER SASVIM OTVORENO

Jakirović o Miškoviću, Hajduku, pojačanjima... 'Da, želim Pjacu i Miereza! A htio sam i Brekala'

Nakon Ballkanija sam htio otići, djecu su mi zadirkivali u školi, a nakon Lokomotive mi je Vlatka Peras rekla 'Imam lošu vijest za tebe: ostaješ na klupi!' Matković nam je preskup, a sa sinom ne razgovaram o nogometu

Plavi mercato: Stranac stiže na lijevi bok, prekrižen Bišćanov miljenik, želje stoperi Rijeke...
PRVI POTEZI DINAMA

Plavi mercato: Stranac stiže na lijevi bok, prekrižen Bišćanov miljenik, želje stoperi Rijeke...

Plus+ Tibor Halilović u utorak je saznao da mu Dinamo neće ponuditi novi ugovor. Mahir Emreli dobio je ponudu i uskoro odlazi. 'Modri' će otkupiti Nikolu Čavlinu pa ga poslati u Osijek
Josip Juranović napušta kamp 'vatrenih' zbog svog vjenčanja
RIJEKA - ZAGREB - RIJEKA

Josip Juranović napušta kamp 'vatrenih' zbog svog vjenčanja

Hrvatski nogometaš oženio je svoju dugogodišnju djevojku prošle godine, tad su odradili tek matičara. A u srijedu radi feštu za obitelj i prijatelje. Juranović je pozvao i druge reprezentatice, ali Dalić ih ne pušta iz Rijeke