Obavijesti

News

Komentari 284

Gadafija ubio zalutali metak, nije bilo naredbe da ga ubiju

Gadafija ubio zalutali metak, nije bilo naredbe da ga ubiju
57

Vijest o tome da je bivši čelnik Libije ubijen u Sirtu potvrdio je premijer Mahmud Džibril na konferenciji za novinare u Tripoliju. Objavljene su i Gadafijeve slike

VIDEO

Gadafi je mrtav, sigurno je mrtav, rekao je Abdullah Berrassali, glasnogovornik NTC-a za Skynews. Dodao je kako su mu pucali najprije u noge, a onda su ga pogodili i u glavu.

- Izgleda da su Gadafi i njegovi suradnici pokušali pobjeći. Pobunjeničke snage su ih pokušale uhvatiti i izgleda da je prema izvješćima koja nisu 100 posto točna, došlo do izmjene vatre. Gadafi je vjerojatno u pucnjavi teško ranjen - objasnio je glasnogovornik u četvrtak.

Vijest o tome da je bivši libijski čelnik ubijen u Sirtu potvrdio je libijski premijer Mahmud Džibril na konferenciji za novinare u Tripoliju. Ubrzo nakon informacija da je Gadafi ubijen pojavile su se i njegove fotografije i snimke koje su objavile svjetske agencije. 

Reuters prenosi kako je ministar prijelazne vlade potvrdio da je ubijen i Gadafijev sin Mutasim. Strani mediji prenose kako je ubijen i drugi Gadafijev sin Saif al-Islam.

Obama: Ljude u Libiji sada čeka puno posla

Glavni tajnik UN-a ​Ban Ki-Moon rekao je kako ljudi trebaju prepoznati da je ovo samo 'kraj početka' te da Libijcima sada treba zajedništvo. Kaže da je sada vrijeme za ponovnu izgradnju, a ne osvetu. Dodao je kako je smrt Moamera Gadafija povijesni trenutak za Libiju. 

Novonastalu situaciju u Libiji je komentirao i američki predsjednik Barack Obama, koji je istaknuo da sada ljude u toj zemlji čeka veliki posao. Ističe da građani Libije sada trebaju izgraditi demokratsku zemlju. Pozvao je sve građane Libije da surađuju s drugim zemljama te da poštuju ljudska prava.

NATO je izvijestio kako će okončati svoje akcije u Libiji u suradnji s UN-om te libijskim Nacionalnim prijelaznim vijećem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 284
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...