Video

Komentari 2

Barbara (26) donijela prvo zlato u judu u Hrvatsku: 'Ne planiram se zadovoljiti 5. mjestom na OI'

Barbara (26) donijela prvo zlato u judu u Hrvatsku: 'Ne planiram se zadovoljiti 5. mjestom na OI'

Barbara Matić, sportašica koja je hrvatskom judu donijela prvo zlato u povijesti, je ispričala svoju inspirativnu priču. Kako je počelo, koliko trenira, ali i koji su joj planovi za budućnost pogledajte u videu.

Bila sam dvostruka svjetska juniorska prvakinja, donijela sam u Hrvatsku prvo zlato u judu ove godine, imam 17 medalja s Grand Prix i Grand Slam turnira i trenutno sam broj jedan na svjetskoj seniorskoj rang ljestvici, komentirala nam je impresivna Barbara Matić, 26-godišnjakinja i judašica iz Splita. 

POGLEDAJTE VIDEO:

O svojim počecima Barbara kaže kako je judo krenula trenirati u prvom razredu osnovne škole i to zato što je imala dva izbora. Mogla je ići na balet ili judo, no pošto je bila 'bucmasta' ipak se odlučila na judo.

- Roditelji mi nisu stvarali nikakav pritisak oko toga kakve rezultate moram imati, već sam ja jednostavno taj sport zavoljela. Kada su vidjeli prve medalje bili su još veća podrška i uvijek mi davali vjetar u leđa da se tim sportom nastavim baviti - komentirala je Barbara svoje početke. 

Judo - Women

Od svojih se vršnjaka, kaže, nije pretjerano razlikovala osim u tome da je brže postala odgovorna zbog svih obveza koje je imala.

- Nakon osnovne škole sam upisala matematičku gimnaziju, a poslije toga i faks FESB na kojem sam studirala elektrotehniku te sam sada magistra - ispričala je i dodala kako je uspjela uskladiti obrazovanje i sport.

Svjetska prvakinja u judu Barbara Matić

S nama je podijelila čime se trenutno bavi, kako joj izgledaju treninzi, kako je bilo na posljednjem natjecanju, ali je i prokomentirala svoje planove za budućnost. 

- Oduvijek sam govorila kako Hrvatska nema svjetsku i olimpijsku medalju u judu. Svjetsku sam ove godine ostvarila, a olimpijsku izgubila. Iako mi svi govore da se zadovoljim 5. mjestom na Olimpijskim igrama, cilj mi je ipak medalju donijeti u Hrvatsku - objasnila je Barbara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Serijal 'MOJA PRIČA' te svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.