Video

Komentari 0

Božićni koncert Ansambla Lado: Pjevamo vam najljepše pjesme

Božićni koncert Ansambla Lado: Pjevamo vam najljepše pjesme

Nacionalni folklorni ansambl Lado nastupit će u četvrtak u 19 sati u Zagrebu, a njihov nastup možete pratiti na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba

U sklopu Adventa u Zagrebu, ove godine se Lado prvi put priključio cijeloj toj priči. Organizirali smo Advent u Ladu i održavali božićne koncerte. Ovo je posljednji koncert našeg Adventa, rekli su nam iz Lada povodom koncerta kojeg će održati u četvrtak s početkom od 19 sati, a sve ćete moći pratiti na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba.

POGLEDAJTE PROŠLOGODIŠNJI KONCERT:

Na njihovom programu naći će se poznate hrvatske božićne pjesme – Veselje ti navješćujem, Oj djetešce moje drago, Radujte se narodi..., ali i široj publici manje poznate obrade božićnih pučkih popijevaka i napjeva.

Nacionalni profesionalni folklorni ansambl Lado osnovan je još 1949. godine, a osim što nastupaju diljem Hrvatske, nastupili su i na brojnim festivalima diljem svijeta. U razgovoru su nam najavili kako će iduće godine nastupati i na EXPO u Dubaiju, a otkrili su nam i planove za sljedeću godinu.

- Sljedeće godine naš projekt Lado Electro obilježava dvadesetu obljetnicu i očekuje se veliki koncert u Tvornici Kulture. Održat ćemo i Uskrsne koncerte jer smo ove godine izdali naš prvi Uskrsni album, a imat ćemo i ljetnu turneju - rekli su nam.

Ali, uz šarolik raspored nastupa, Lado je pripremio i suradnju s glazbenim sastavom Borna Šercar's Jazziana Croatica. Uskoro će izaći video spot kojim će najaviti album. Spot je sniman na raznim lokacijama u Zagrebu, a priča je 'Legende o Veroniki Desinićkoj'. Za sam kraj, iz Lada su svim gledateljima poslali božićnu poruku.

- Želimo svima da u što ljepšem ozračju provedu ove blagdane i da pokušaju staviti po strani sve ono što nas muči i nadati se boljim vremenima - poručili su.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nastup Ansambla Lado možete pratiti na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba s početkom od 19 sati.

Ne zaboravite ni u ovo vrijeme paziti na sebe i druge. Prilikom posjeta Adventu pridržavajte se propisanih epidemioloških mjera i ostanite zdravi i veseli.