Obavijesti

Video

Komentari 7

Branko Đurić Đuro: 'Sviram na Angelininoj gitari, ali Bradov prsten ne nosim jer je prevelik'

Branko Đurić Đuro: 'Sviram na Angelininoj gitari, ali Bradov prsten ne nosim jer je prevelik'
4

Branko Đurić Đuro slovi kao jedan od najboljih komičara na našim prostorima, no rođeni Sarajlija je prije svega uspješan glumac. U 24 pitanja s njim smo porazgovarali o Ludoj kući i privatnom životu

VIDEO

Ne kažem da moj život nije zanimljiv, upravo suprotno, ali mislim da je previše egocentrično razmišljati o svom životu kao o nečemu što bi moglo biti film. Svačiji život može biti film, to možeš napraviti od nekoliko minuta nečijeg života, a kamoli od cijeloga života. Zvao bi se, ne znam, možda Đuđi, rekao je Branko Đurić Đuro. Sarajevski glumac i glazbenik odgovorio je na naša 24 pitanja. Osvrnuo se na jedan od njegovih najuspješnijih projekata - seriju 'Naša mala klinika', ali i na popularnu predstavu u kazalištu Luda kuća - Đurologiju. 

POGLEDAJTE 24 PITANJA S BRANKOM ĐURIĆEM ĐUROM: 

- Kad bih znao u čemu je tajna uspjeha ‘Naše male klinike’, odmah bih vam rekao. Mislim da je to splet okolnosti i vrhunski glumci, vrhunski scenarij i vrhunska ekipa. U Našoj maloj klinici su svi bili odlični, ali Rene Bitorajac je čovjek na kojega se možeš osloniti - rekao je Đuro. 

On i Rene dugo surađuju, a kaže kako mu zamjera što je ponekad prebrz. 

- Deset je godina mlađi. To mu zamjeram, ustvari to sebi zamjeram - rekao je u šali. Pitali smo ga da bira između kultne serije 'Top lista nadrealista' i predstave 'Audicija'.

- Top lista nadrealista je ipak kompleksnija stvar koja je izašla iz jednog pokreta. Mislim da je to bio humor ispred svog vremena, barem 30-ak godina ispred. Svakim danom se ostvari neka prognoza. Nostalgičan sam za takvom atmosferom - rekao je Đuro. Najdraže uloge su mu u filmu ‘Kako je propao rokenrol’, ‘Ovo malo duše’ i uloga u filmu ‘Ničija zemlja’, a o suradnji s Angelinom Jolie i Brad Pittom ima samo riječi hvale. 

Branko Đurić Đuro otvoreno o uspjesima u karijeri, bendu...
Branko Đurić Đuro otvoreno o uspjesima u karijeri, bendu...

- Na njih gledam kao na dobre prijatelje, oni su stvarno divni ljudi. Ne padam na to je li netko zvijezda ili nije, ali njih dvoje su jako neposredni, komunikativni, pametni, obrazovani. Gitara koju mi je Angelina poklonila je doma u Ljubljani. Na početku samo mislio da je to neka relikvija, da to mora stajati na zidu zbog njezinog potpisa i posvete, ali je vrlo upotrebljiva i kvalitetna gitara i najčešće sviram na njoj - rekao je. Brad mu je poklonio prsten no kaže kako ga ne nosi jer je glomazan. 

Usporedio je hollywoodsku i produkciju s naših prostora i kaže kako je razlika u samo jednoj stvari. 

- Jedina i najveća razlika je novac uložen u produkciju, ali što se mene tiče, mnogo se više energije i kvalitete istisne iz niskobudžetnih filmova - naglasio je. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Branko Đurić Đuro u 24 pitanja 12:22

Osim filmom i kazalištem, Đuro se bavi i pisanjem. Napisao je knjigu 'Mojih pedeset', a zbog toga je pustio i suzu. 

- Obožavam pisati i to najviše volim raditi. Na početku je to bilo zabavno, ali zapravo sam otkrio da je to autopsihoterapija. Mnoge stvari sam otvorio u sebi koje sam davno zatvorio i otvarajući te stvari u nekim trenucima sam stvarno plakao, pogotovo kad sam pisao o svojoj baki i djedu, roditeljima, odnosu sa svojom djecom, djetinjstvu - objasnio je. 

Najveći kritičar mu je bila majka, a onda je, kaže, njezinu ulogu preuzela žena.

- Zamjera mi brzu promjenu mišljenja ili zaboravljanja nekih stvari ili spore reakcije. Ali - ne zamjera mi ništa, ja sam idealan muškarac - rekao je. Prije 15 godina je promijenio i način prehrane te postao vegetarijanac. 

- Super hrana je vegetarijanska hrana, ali često ljudi pitaju kako Bosanac pa vegetarijanac. Ne jedem meso i osjećam se bolje. Nisam licemjeran. Sad mogu milovati jagnje i druge životinje, a da iza toga ne stoji moja potencijalna želja da je pojedem - rekao je. 

Otkrio nam je i ponešto o svojim nadimcima - Bane, Đuđi i Đuro.

- Bane za rodbinu i stare susjede, Đuro je nešto što sam dobio usput, a Đuđi mi je najbliži. To sam dobio na snimanju ‘Doma za vješanje’ kod Emira Kusturice. Za prijatelje sam Đuđi, sam sebe tako zovem. Ulicom kad prolazim, kad netko zove Đuro, ne okrećem se na svaki poziv, a kad kažu Bane onda stanem jer znam da je sigurno netko tko me poznaje vrlo dobro i dugo - rekao je. 

Cijeli intervju pogledajte na YouTube kanalu 24sata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode