Obavijesti

Video

Komentari 229

Demon se nije ni pokajao: Kćer je silovao najmanje 1500 puta!

Monstrum iz Zadra godinama je silovao kćer. Tri puta je zatrudnjela, dva puta je pobacila. Svima u sudnici ledila se krv u žilama dok su se čitala monstruozna zvjerstva koje je 51-godišnjak radio svojoj obitelji

VIDEO

Svima u sudnici ledila se krv u žilama dok je Boris Radman, predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Zadru, čitao obrazloženje presude te detalje o monstruoznim zvjerstvima koje je 51-godišnjak radio članovima svoje obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

03:24

- Vi ste seksualni sadist i pedofil. Riječ je o, najblaže rečeno, Vašoj bestijalnosti, jer čak i životinje štite svoje mlade, a vi ste im dali samo strah i agresiju - rekao je, između ostalog, raspravni sudac.

Monstruma iz Zadarske županije nepravomoćno su proglasili krivim prema pet točaka optužnice i izrekli mu jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina zatvora, maksimalnu kaznu dugotrajnog zakona.

Za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta dobio je 15 godina zatvora, po deset godina dobio je za četiri teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu vlastite kćeri te devet godina zatvora za isto kazneno djelo na štetu vlastite supruge. Sva djela počinio je od 2001. do ožujka 2016. godine.

'Nisam to htjela, jako je boljelo'

- Prvo seksualno iskustvo imala sam s 12 godina, i to s ocem. Prvi seksualni odnos s ocem imala sam u šumi u automobilu. Sjedila sam najprije na mjestu suvozača, a onda me otac premjestio otraga na zadnji sic. Najprije mi je objašnjavao kako se to čini i da ću ja znati bolje od mojih prijateljica o tome i da ništa ne boli. Skinuo mi je hlače i gaćice i prisilio na spolni odnos. Nisam to htjela i jako je boljelo. Rekla sam mu da me to jako boli i da to ne želim i da se makne, ali on nije prestao. Bilo mi je odvratno. Poslije toga sam krvarila, doživjela sam blackout. Ne znam što je bilo dalje ni kako sam došla doma. Ni jedno dijete ne smije doživjeti to što sam ja doživjela od svog oca - pročitao je sudac potresno svjedočanstvo žrtve. U 15 godina kćer je silovao najmanje 1500 puta.

Kći je tri puta zatrudnjela, a dva puta napravila je pobačaj. Maloljetničku trudnoću je zadržala, te ima kćer s vlastitim ocem, koju je rodila 2006. godine.

Pokušala se ubiti

S 15 godina pokušala se ubiti, kao i njezina majka, koju je zlostavljao, vrijeđao i tukao, a slično su prolazila i ostala od petero djece. Od kćerine 12. do 16. godine otac ju je vodio u šumu dva-tri puta mjesečno. Od 16. do 28. godine tamo su odlazili češće, a silovao ju je i u obiteljskoj kući, najmanje 10-ak puta mjesečno, unatoč njezinu protivljenju.

- Zamislite samo brojenje od jedan do 1500. A Vi ste u više od 1500 navrata imali s njom incest - rekao je monstrumu sudac Radman i dodao kako je svojim nemilosrdnim i monstruoznim postupanjem uništio život svoje kćeri, supruge, ali i ostale svoje djece, kao i djeteta koje je dobio nakon silovanja.

Optuženika su iz pritvora, koji mu je produljen do pravomoćnosti presude, doveli u lisičinama. U sudnicu je ušao stisnutih usana i zaokružio prisutne pogledom bez izraza. Tijekom čitanja presude i obrazloženja trljao je kutove očiju bez suza.

Silio je ženu na seks i tukao je

Supruga je “zadarskog Fritzla”, kako ga je javnost prozvala zbog sličnosti njegovih monstruoznih zločina s onima austrijskog monstruma, upoznala 1987. godine te su se vjenčali godinu kasnije. Nakon vjenčanja postao je grublji, a s njom je imao spolne odnose i kad bi se protivila, šamarajući je, a imao je seksualne odnose i s drugim ženama. Nasilni odnosi bili su česti, a 1996. godine, dok je bila trudna, pokušala ga je ostaviti.

Otišla je s djecom od kuće, no on je došao po nju i djecu i vratio ih kući. Vrijeđao ju je nazivajući je kurvetinom, optuživao ju da ga vara i psovao te ju je bacio u zid i pljuvao po njoj kao da joj je vladar. Ona se, u stanju depresije, htjela baciti pod auto, nakon čega je manijak dotrčao i ispričavao se. Odmah nakon što su došli kući, polegao ju je na krevet i obavio spolni odnos na osobito ponižavajući način, dok je ona bila u teškom psihičkom i emocionalnom stanju. Tad joj je rekao da je ona dio njegova tijela, što govori da se prema njoj odnosio kao prema predmetu. Radio joj je što god je i kad god je htio ne poštujući ni najmanje njezine želje ili osjećaje.

Djeca su se bojala monstruma

Djecu je tukao do krvi, i to po glavi, gađao ih kamenjem i pepeljerama, opušcima, čak i peglom. To je kod njih izazvalo strah od poduzimanja bilo čega, zbog čega monstruma i nisu toliko dugo prijavili policiji. Psihički ih je maltretirao i redovito prisiljavao na sastanke, na kojima je vodio glavnu riječ.

Na tim obiteljskim “sastancima” morali su nazočiti, on je kontrolirao svaki njihov potez i imao stalni nadzor nad članovima obitelji. Kad se kći zaposlila, dolazio joj je na posao kako bi provjerio što radi, čekao ju je i pratio kući nakon posla optužujući je da ima seksualne odnose s drugima, zbog čega je bila prisiljena dati otkaz. Od djece je uzimao novac, koji bi spiskao na kockanje. U kockarnicu bi pozvao kćer koju je silovao, a ona bi povela i majku kako bi se zaštitila od onoga za što je znala da slijedi.

'Ne uvažava društvene norme ni zakone'

Psihijatrijsko vještačenje dr. Elizabeta Dadić Hero pokazalo je da manijak ima poremećaj ličnosti sa sadističkim sklonostima te da ne pokazuje nimalo kajanja za svoje postupke.

- Zanemaruje i ne poštuje prava drugih, ne uvažava društvene norme i zakone, umanjuje vlastitu odgovornost, a vlastitu krivnju projicira na druge. Osobe s poremećajem ličnosti poput njega manipuliraju i varaju kako bi postigle osobni užitak ili dobitak, odluke donose u trenutku bez promišljanja ili razmatranja posljedica te osjećaju malu grižnju savjesti zbog posljedica svojeg ponašanja. Takve osobe s teškoćom kontroliraju agresiju, niskog su praga tolerancije na frustraciju i nedostaje im empatije - kazala je dr. Dadić Hero.

Objasnila je kako je monstrum prema supruzi bio nježan do ulaska u brak, a nakon što ju je osvojio, počeo ju je doživljavati kao svoje vlasništvo, kao i djecu kojima je umjesto ljubavi, podrške i empatije priuštio samo strah, bijes i agresiju.

'Djeca su bila nemoćna'

- Djeca su bila nemoćna i nisu imala snage obraniti se, kao ni supruga, na koju su godine takvog života ostavile posljedice, a otac je sadist i seksualni sadist, koji je suprugu i djecu svjesno zlostavljao - smatra vještakinja. Monstrum je na sudu tvrdio da djeca nisu njegova želeći suprugu i na taj način povrijediti. Vještakinja je utvrdila da ima pedofilske i incestuozne sklonosti te da je u vrijeme počinjenja bio ubrojiv.

Nazočne u sudnici potresla su i svjedočenja majke i djece o odnosu institucija. Kad se jedno od djece obratilo policiji za pomoć te prijavilo oca za fizičko zlostavljanje, upitalo je policajca: “Koliko Vam treba dokaza da završi tamo gdje treba?”, a odgovor službenika navodno je bio da neke obitelji znaju zvati i 50 puta. Monstrumovoj supruzi, koja se za pomoć obratila Centru za socijalnu skrb, odgovorili su kako “s luđakom ne žele imati posla” te je uputili na policiju. Tamo su joj navodno dvije policajke dale broj telefona i rekle da ih muž zlostavljač nazove na taj broj. Kad je došla kući, pod njegovom je prijetnjom nazvala policiju i rekla kako je ipak sve u redu.

>>> Zbog zaštite identiteta djevojčice i njezine obitelji ne objavljujemo lice osuđenika

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I:

- Nestali dječaci u Slavoniji: "Luka je već prije napuštao kuću" 

- Šokantni prijedlog novog zakona: "Bračni par bez djece nije obitelj"

- Česi se žale: "Nijemci dobivaju puno bolje sobe na Jadranu nego mi"

- Odlazak Playboya: Hefner je prvi časopis pokrenuo maminim novcima

- Najteže je iza nje: Ankica Dobrić veseli se povratku na posao

- To je samo mit: Djeca jedinci nisu razmaženi, usamljeni ni asocijalni

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’
KVAKA24

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’

Manuela Šola je uspješna poduzetnica. Predsjednica je Nadzornog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, Dopredsjednica Udruge malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca te vlasnica i direktorica poduzeća Komunikacijski laboratorij. Ispričala nam je savjete za sve koji kreću u poduzetništvo

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'
24 PITANJA

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'

Rimski nam je odgovorio na 24 pitanja. Otkrio nam je koji su prvi izvođači koje je slušao u mladosti, birao je između Grše i Hiljsona te otkrio zašto misli da je scena postala dostupna svima
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić