Obavijesti

Video

Komentari 42

Dubrovački cjenik: Za 22 m² treba platiti 6,5 milijuna kuna

Kvadratni metar dubrovačkog kafića košta čak 40.000 eura, ali ima i kvaka. Prostor je u podnajmu do 2025., pa vlasnikom možete postati tek za sedam godina...

VIDEO

Troubadour je prije 40 godina otvorio - trubadur. Naime, pokojni Marko Brešković bio je jedan od članova legendarnih Dubrovačkih trubadura, a prije četiri desetljeća otvorio je kafić u centru grada.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:02

I tad je Dubrovnik bio najpopularnije turističko odredište u zemlji, a Trubadour je uskoro postao jazz bar te kultno okupljalište Dubrovčana i njihovih gostiju. Breškovićevi nasljednici odlučili su prodati kafić, a detalje o oglasu kojeg je objavio na Njuškalu otkrio nam je Igor Koprivica, vlasnik agencije Progen, ekskluzivnog prodavatelja ovog još ekskluzivnijeg prostora.

- Znam da cijena od 40.000 eura po kvadratu izgleda nestvarno, ali u ovom slučaju se cijena ne gleda po tom parametru, nego po povratu investicije. Naime, Troubadour je desetljećima jedno od najmarkantnijih mjesta dubrovačke ugostiteljske ponude i vlasniku donosi stalni financijski prihod. Dakle, kod formiranja cijene za ovako ekskluzivni prostor gleda se u prvom redu mogućnost povrata ulaganja te sama lokacija prostora - rekao nam je Koprivica.

Sam kafić je u podnajmu idućih sedam godina, ali je iznos za sve osim za budućeg vlasnika poslovna tajna. A Troubadour, uz 22 kvadrata unutrašnjeg prostora, koristi i javni prostor za otprilike 70 gostiju.

- Da ne bi bilo zabune, mi prodajemo Troubadour, odnosno njegova 22 kvadrata, a korištenje javnog prostora regulirano je ugovorom s Gradom Dubrovnikom. Što se tiče same prodaje, mogu vam reći da je interes ogroman. Još nismo postigli traženu cijenu, ali imamo već nekoliko ponuda koje su nešto niže od traženog iznosa. Ali ne sumnjam da ćemo uspjeti, prostor smo oglasili tek prije dvadesetak dana, a kažem, interes je ogroman - zaključio je Koprivica.

Inače, u Troubadouru je svake večeri živa svirka, a s obzirom na to i da je kafić na ekskluzivnoj lokaciji, u blizini Kneževa dvora i dubrovačke katedrale, u centru staroga grada, jedan je od najskupljih barova Dubrovnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu