Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dubrovački cjenik: Za 22 m² treba platiti 6,5 milijuna kuna

Kvadratni metar dubrovačkog kafića košta čak 40.000 eura, ali ima i kvaka. Prostor je u podnajmu do 2025., pa vlasnikom možete postati tek za sedam godina...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Troubadour je prije 40 godina otvorio - trubadur. Naime, pokojni Marko Brešković bio je jedan od članova legendarnih Dubrovačkih trubadura, a prije četiri desetljeća otvorio je kafić u centru grada.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1200469 / ]

I tad je Dubrovnik bio najpopularnije turističko odredište u zemlji, a Trubadour je uskoro postao jazz bar te kultno okupljalište Dubrovčana i njihovih gostiju. Breškovićevi nasljednici odlučili su prodati kafić, a detalje o oglasu kojeg je objavio na Njuškalu otkrio nam je Igor Koprivica, vlasnik agencije Progen, ekskluzivnog prodavatelja ovog još ekskluzivnijeg prostora.

- Znam da cijena od 40.000 eura po kvadratu izgleda nestvarno, ali u ovom slučaju se cijena ne gleda po tom parametru, nego po povratu investicije. Naime, Troubadour je desetljećima jedno od najmarkantnijih mjesta dubrovačke ugostiteljske ponude i vlasniku donosi stalni financijski prihod. Dakle, kod formiranja cijene za ovako ekskluzivni prostor gleda se u prvom redu mogućnost povrata ulaganja te sama lokacija prostora - rekao nam je Koprivica.

Sam kafić je u podnajmu idućih sedam godina, ali je iznos za sve osim za budućeg vlasnika poslovna tajna. A Troubadour, uz 22 kvadrata unutrašnjeg prostora, koristi i javni prostor za otprilike 70 gostiju.

- Da ne bi bilo zabune, mi prodajemo Troubadour, odnosno njegova 22 kvadrata, a korištenje javnog prostora regulirano je ugovorom s Gradom Dubrovnikom. Što se tiče same prodaje, mogu vam reći da je interes ogroman. Još nismo postigli traženu cijenu, ali imamo već nekoliko ponuda koje su nešto niže od traženog iznosa. Ali ne sumnjam da ćemo uspjeti, prostor smo oglasili tek prije dvadesetak dana, a kažem, interes je ogroman - zaključio je Koprivica.

Inače, u Troubadouru je svake večeri živa svirka, a s obzirom na to i da je kafić na ekskluzivnoj lokaciji, u blizini Kneževa dvora i dubrovačke katedrale, u centru staroga grada, jedan je od najskupljih barova Dubrovnika.

Message