Video

Komentari 20

Istok Rodeš: 'Da nisam skijaš, imam osjećaj da me ne bi bilo'

Istok Rodeš: 'Da nisam skijaš, imam osjećaj da me ne bi bilo'

Perspektivni skijaš u 24 pitanja otkrio nam je tko su mu uzori, koje su mu 'ovisnosti', ali i što mu najviše nedostaje na pripremama kada je daleko od svog rodnog Varaždina

Skijanje je oduvijek bilo u meni. Nikada nije bilo druge opcije, imam osjećaj da sam se takav rodio. Da nisam skijaš imam osjećaj da me ne bi bilo, rekao nam je Istok Rodeš (23), jedan od osam hrvatskih predstavnika na utrkama Snježne Kraljice.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Uvijek idem za tim da jednostavno želim biti najbrži, sve ostalo su bolji ili lošiji rezultati tako da ću pokušati izvući maksimum iz sebe - rekao nam je Rodeš kada smo ga pitali o očekivanjima za ovogodišnju 'Snježnu Kraljicu'.

Najdraži dio sljemenskog Crvenog Spusta mladom skijašu je onaj posljednji na kojem se, kaže, svi umore. Kao najtežu utrku u karijeri izdvaja superveleslalom na svjetskom prvenstvu u Schladmingu.

- Bio sam premlad za to. Imao sam snage za jednu trećinu, a ostale dvije trećine bile su čisto preživljavanje - iskren je bio Rodeš koji je ljubav prema skijanju i planinama naslijedio od oca.

Ovisan je, kaže, o snijegu i adrenalinu, a na pripremama mu iz rodnog Varaždina najviše nedostaje mama.

Što je sve perspektivni skijaš otkrio u svoja 24 pitanja provjerite na YouTube kanalu 24sata.