Ivana Plechinger: 'Strahovala sam od svega, moždani udar je bio dar koji me promijenio...' | 24sata
Obavijesti

Video

Komentari 43

Ivana Plechinger: 'Strahovala sam od svega, moždani udar je bio dar koji me promijenio...'

Ivana Plechinger: 'Strahovala sam od svega, moždani udar je bio dar koji me promijenio...'
3

Bilo koji zdravstveni izazov koji dođe u naš život, dođe s razlogom, rekla je Ivana Plechinger u velikom intervjuu za 24sata. Osvrnula se na moždani udar koji je doživjela i promjene koje su došle nakon toga

VIDEO

Kada sam dobila poziv da mi je na sina 'naletio' auto, samo sam razmišljala: Hvala, moje dijete je živo. Samo sam razmišljala o tome što je sve moglo poći po krivu, a nije i na tome što to nije pošlo po zlu, sam ja bila zahvalna. Ta nesreća nas je još više zbližila kao obitelj i o tome pišem u svojoj novoj knjizi, rekla nam je motivacijska govornica, voditeljica, pjevačica Ivana Plechinger.

POGLEDAJTE VIDEO:

U velikom intervjuu, Ivana je govorila o svojim ranim počecima u ovom poslu, problemima, promjeni svog životnog puta i posla kojim se sada bavi. Kako kaže, prije moždanog udara kojeg je imala u 39. godini života, strahovala je od svega. Smatra da ju je taj pretjerani strah oko svega i stres kojeg je proživljavala doveo do moždanog udara.

- Prije moždanog smo muž i ja digli kredit. Tada sam imala posao vezan uz dječje rođendane koji je počeo propadati, a novi posao nikako da dobijem. Onda je jasno da sam bila pod velikim stresom - ispričala je Ivana koja je moždani doživjela u obično nedjeljno jutro.

Sagnula se kako bi isključila mobitel iz utičnice i samo joj zacrnilo pred očima. Odmah je znala da nešto nije u redu jer je bila dezorijentirana i nije uopće mogla prepoznati u kojoj se sobi u kući nalazi. Kako kaže, nije osjećala bolove, ali postojala je nelagoda jer je znala da se nešto događa i da hitno mora u bolnicu.

- Tek nakon osam dana sam saznala da je to bio moždani jer nisam mogla hitno biti stavljena na magnet. Uopće to nisam mogla povezati u glavi jer sam mislila da se to događa starijim ljudima. To je bila moja percepcija tada, ali znam da se to događa svima. Pametnom ishranom i pozitivnim razmišljanjem to možemo prevenirati - objasnila je Plechinger koja je dala i savjete kako se ne dovesti do toga.

Kaže kako je vrlo bitno paziti što jedemo, vježbati te meditirati ili pronaći sličan način za smirivanje i rješavanje stresa. Objašnjava da važno biti zahvalan, a to upravo i ona nastoji prenijeti svojoj publici kroz YouTube kanal te knjigu koju je napisala. Kako kaže, sada kada nakon devet godina pogleda na moždani koji je doživjela, smatra ga darom.

- Bilo koji zdravstveni izazov koji dođe u naš život, dođe s razlogom. Dođe zato da ti pokaže da nešto ne radiš dobro i da stvari moraš mijenjati. Bude mi žao kada vidim da neki ljudi nakon tih zdravstvenih izazova ne prime poruku, nego nastave sve po starom - smatra Plechinger.

Ivana smatra da se potpuno promijenila. Kako kaže, prije je strahovala od svega, nije cijenila sva bogatstva koja je imala i bila zahvalna. Nedugo nakon moždanog udara, prošla je kroz još jedan težak period svog život. Otac joj je umro na rukama.

- Tada sam shvatila da danas jesmo, sutra nismo. Jedino što imam je ovaj sad trenutak. Što češće se sjetiš da imaš samo ovo sada, što više u tom trenutku budeš sretan i zadovoljan, toliko je tvoj život ljepši. Budi sretan sad je nemaš ništa drugo - kaže Ivana koja smatra da bi nas i u školi trebali učiti živjeti, a ne stvari koje su većinom nepotrebne.

Upravo ona, kroz svoje društvene mreže, knjige, nastoji ljudima pokazati kako je to lako i kako se osvijestiti. Većina njezinih pratitelja su žene, a svim svojim pratiteljima redovito odgovara na poruke i pomaže im koliko god može. Već više od tri godine snima YouTube videa i trudi se publici pružiti ono što traže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ivana Plechinger: 'Strahovala sam od svega, moždani udar me promijenio' | INTERVJU 27:02

- U većini slučajeva mi se javljaju žene koje su zaboravile na sebe. Stalno ponavljam: 'Sjeti se da si se zaboravila'. To su generalno žene koje sebe stavljaju na zadnje mjesto. I ja sam bila ta koja je to radila iako to uopće nitko od mene nije tražio. Mislila sam da to tako treba - rekla je Ivana.

Cijeli intervju s Ivanom Plechinger pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našim Facebook, TikTok i Instagram profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 43

VIDEO

Kako preživjeti prekid? 'Imate pravo da pametno patite'
ŠTO TE MUČI?

Kako preživjeti prekid? 'Imate pravo da pametno patite'

Sigurno ste se barem jednom nakon prekida veze osjećali kao da je vrijeme za vas stalo. No, klinička psihologinja Danijela Ostojić savjetuje vam kako da pametno 'patite'. Pogledajte video i na TikToku 24sata

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera
LAKŠE DO ZADOVOLJSTVA

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera

Drevna mudrost priznaje da nije baš sve u dužini i debljini, već postoje tehnike i položaji u seksualnom činu zahvaljujući kojima uz puno vježbanja i prilagodbe jedno drugom možemo nadoknaditi nedostatke
Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje
VIDEO: RIJETKOST U HRVATSKOJ

Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje

Nakon primjene inzulina, Ira Mareković dobila je bolne kvrge koje su joj smetale i u kretanju. Roditelji su našli rješenje: inhalacijski inzulin. Doza stoji 1100 eura