Obavijesti

Video

Komentari 24

'Ja sam Hugo iz Splita, znam pričati i prati me cijeli svijet'

'Ja sam Hugo iz Splita, znam pričati i prati me cijeli svijet'
9

Siva afrička papiga ima više od 10.000 obožavatelja na društvenim mrežama. Njegov vlasnik kaže da zna čekati da svi zaspu u kući, a onda počne oponašati zvonjavu telefona

VIDEO

Fuj, fuj, fuj, ponavljao je Hugo otimajući upaljač. Potom je odnio filtre, neuspješno se pokušao domoći duhana, a na kraju se okomio na pepeljaru. Andrija mu je uporno, ali ipak uzalud, pokušavao skrenuti pozornost na nešto drugo. Hugo se nije dao omesti u svojem antipušačkom naumu.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

vijesti 10.1.2020. 00:55

- A šta oćeš – pitao ga je naposljetku Andrija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ostavi to. Fuj, fuj – odgovora mu Hugo, vrlo inteligentna afrička siva papiga, žako, s adresom na splitskim

Mejašima. Hugo ima četiri godine, zna više od 2000 riječi, koje slaže u rečenice, gostima će rado otkriti tko od ukućana kakve lijekove pije, od svakog će žicati hranu, posebno kikiriki, govoriti tko do kada i koliko spava.

Umiljat i tvrdoglav

On je istodobno huligan i maza, prgav i umiljat, tvrdoglav i poslušan. Jako je društven i ne boji se nikoga. Zapravo, boji se jedino jednookog plišanog zeca, koji u domu obitelji Gudelj, umjesto nekadašnjih heklanih tabletića, leži na televizoru. Taj smeđi zeko jedina je garancija da će televizor ostati neoštećen.

- Moj ga je prijatelj dobio, no nije se mogao baviti njime, pa sam ga ja kupio od njega. Tad je imao devet mjeseci. Hugo je najviše s mojom mamom Marom. Ona mu je sve, ona je njegov uzor, nju najviše tlači, njezin glas oponaša i ponavlja njezine rečenice. Zna koga Mara zove na telefon, zna u kojem trenutku ona ide piti kavu kod susjede ili u trgovinu, zna kad je boli glava. Tad bude tiši, no i dalje se ne gasi nego i dalje šaptom priča kako ‘Maru boli glava’ – priča nam Andrija Gudelj, profesionalni vojnik, koji je brbljave epizode svog Huga počeo bilježiti i objavljivati na YouTubeu, gdje imaju desetke tisuća obožavatelja iz cijelog svijeta. Neki čak Hugu šalju i darove. Najpričljiviji je ujutro.

- Ladno, ladno. Oćemo ložit vatru, a? Oćemo sad malo ložit - pita Hugo ujutro.

Kad kihne, kaže “Misusovo” (U ime Isusovo), sam sebe zove “pile moje” jer tako ga Mara zove.

Nedostaje mu družica

Pokretanje videa...

01:45

Čim zazvoni telefon, pita je li to Andrija. Hugo mu je nezamislivo privržen, a iz silne ljubavi uništava mu svu odjeću, a posebno mu je draga ona koja ima patentne zatvarače. Kako nam kaže Andrija, sve sive afričke papige imaju svoj specifičan karakter, pa pitamo: “A kakav je Hugov?”

- Uh, on je zaj***n. Zna čekati da svi zaspe, a onda počne oponašati zvonjavu telefona. Kad netko ustane, on ‘zavari’ od smijeha. Inače sve rastavlja, obožava daljinske i sve s tipkama, u stanju je kljunom svaku drvenu igračku, koje nisu nimalo jeftine, pretvoriti u piljevinu. Kljun mu je toliko snažan da badem može slomiti bez problema – priča nam Andrija. Hugu, kaže nam, ne treba životna družica, ali dogovara mu kratkoročne “avanture”, odnosno parenje.

- Jako je tražen, a mnogi unajmljuju apartmane u našoj kući samo da bi ga upoznali. Ako vas tlači ili mu se ne svidite, jedini spas vam je staviti jednookog zeca na rame – smije se Andrija, koji će uskoro otvoriti i profil na Instagramu kako bi svi fanovi mogli pratiti Hugove nove avanture.

Za sada ga možete upoznati na YouTube kanalu pod imenom “Andrija Gudelj”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang