Obavijesti

Video

Komentari 10

Jedva izdržala: YouTuberica morala provesti dan bez struje

Jedva izdržala: YouTuberica morala provesti dan bez struje
1

Popularna YouTuberica Nika Pavičić (16) u sklopu novog JoomBoos serijala “Što bi bilo kad bi bilo” provela je 24 sata bez struje

VIDEO

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1922 ljudi. Ovo su njihove priče...

Jeste li ikada zamislili potencijalnu situaciju koja vam je zvučala potpuno neostvarivo, kao što je živjeti bez struje? "Što bi bilo kad bi bilo" odgovara na takva pitanja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

Već u prvoj epizodi Nika Pavičić (16) pokušala je provesti 24 sata bez struje. Nika je YouTube zvijezda i na svojim društvenim mrežama ima više od 60 tisuća pratitelja

 

Working hard,enjoying life🌷

A post shared by Dare 2B different (@xniks2x) on

S obzirom da je odrasla u digitalnom dobu i njezin posao ovisi o električnoj energiji, za Niku je ovaj zadatak bio posebno velik izazov. 

- Tek kada sam ostala bez struje shvatila sam koliko je ona bitna - izjavila je Nika.

Nika je morala u određenom roku obaviti uobičajene svakodnevne zadatke o kojima inače ne bi ni razmišljala. Kuhati kavu, raditi doručak i obaviti jutarnju higijenu bez struje pravi je izazov. Za svako korištenje struje Nika dobiva kazne.

Prvu kaznu zaradila je kada je nesvjesno upalila svjetlo u kupaonici da obavi jutarnju higijenu, a nakon toga kazne su se samo nastavile nizati.

Svima poznata jutarnja rutina kuhanja kave u potpunosti je drugačija bez struje. Kada je Nika posegnula za kuhalom za vodu, shvatila je da ga ne smije koristiti. Drugi pokušaj bio je zagrijavanje vode na peći, ali ni to nije bila opcija koju je mogla iskoristiti. Na kraju je jednostavno pila kavu napravljenu toplom vodom iz slavine.

Fizičar s instituta "Ruđer Bošković" dr. sc. Goran Duplančić daje svoje stručno mišljenje o cijeloj situaciji. Osim toga, dijeli i neke zanimljive informacije o temi.

-Sa samim elektricitetom čovječanstvo ima posla već od stare Grčke, a početak našeg druženja s električnom strujom počinje izumom prve baterije 1800. godine - govori Duplančić.

Nika je bez struje morala organizirati i rođendansku zabavu. U ovoj situaciji, kada je riječ o pozivanju gostiju, jednostavan poziv mobitelom nije bio opcija, kao što ni radio nije rješenje za glazbu. Umjesto toga morala je ići od kuće do kuće i kamenčićima gađati prozore svojih prijatelja kako bi ju doživjeli.

U svemu tome Nika se poprilično dobro snašla, a najveći izazov ipak joj je bilo pečenje torte. 

Ova epizoda prati Nikine reakcije na probleme s kojima se suočava, kao i njihovo rješavanje. Fokus je na njezinoj snalažljivosti i emocijama.

- Definitivno cijenim struju više nego prije - priznaje Nika i dodaje kako je shvatila koliko je takav život težak.

'Što bi bilo kad bi bilo' možete pratiti četvrtkom u 12:00 na JoomBoos YouTube kanalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno