Jenita (20): "Sretna sam što sam ipak rodila svoje dijete..." | 24sata
Obavijesti

Video

Komentari 228

Jenita (20): "Sretna sam što sam ipak rodila svoje dijete..."

Jenita (20): "Sretna sam što sam ipak rodila svoje dijete..."
13

Jenita je majka sina koji će uskoro navršiti dvije godine. 'Bila sam prava buntovna tinejdžerica. Moje prijateljice i ja, glavne face vikendima u klubovima', kaže

VIDEO

Tako je to bar bilo prije samo par godina. Zaljubila se vrlo mlada, međutim to je nije sprečavalo da s društvom posjećuje najbolje zabave, putuje i uživa u tinejdžerskim danima. A onda se jednog jutra probudila s grčem u želucu. Shvatila je da joj kasni mjesečnica i da to nikako ne može biti pozitivno.

POGLEDAJTE VIDEO: Jenita je odlučila preuzeti brigu za svoje dijete

VIDEO

 

Međutim pozitivan je bio test na trudnoću.

 

- Čestitam djevojko, trudni ste - bile su doktorove riječi, a ona je bez razmišljanja odlučila abortirati.

 

Ipak, vrijeme je odmicalo, pa je za abortus postalo prekasno . Za trudnoću tad nije rekla niti roditeljima, a rastući je trbuh skrivala pod širokim majicama , dok se konačno više nije mogao sakriti. Jenitina majka mislila je da joj je kćer bolesna, no napokon joj je sinulo kako bi Jenita mogla biti trudna. Svi ukućani brzo su se pripremili na prinovu u obitelji.

 

Iako je imala podršku obitelji, Jenita kaže kako su joj razdoblje skrivanja trudnoće i svakodnevno ruganje od strane njenih školskih kolega u školi nešto najgore što je prošla u svom mladom životu.

 

Maleni Louis na svijet je došao u veljači 2014. godine i u trenutku donio najveću moguću radost u živote ukućana. Porođaj je bio težak, a proces navikavanja na dijete i njegove potrebe iscrpan.

 

No, mladoj su se obitelji stvari na kraju ipak poklopile. Jenita je u roku završila srednju školu , a kako Louis ide u jaslice, nada se da će uskoro početi i raditi. S ocem djeteta planira i iznajmiti stan, te početi potpuno samostalan život sa svojim dečkom i sinom.

 

- Istina, život mi se preko noći promijenio. Sada više nisam sebi na prvom mjestu, sada je tu Louis - poručuje Jenita.

 

Tulumarenje vikendima otišlo je u prošlost kao i mnoge druge stvari koje njene vršnjakinje mogu, a ona ne. No, svako životno razdoblje nosi svoje lijepe i teške dane. Jenita smatra da treba uživati u svakom lijepom trenutku koji život pruža.

 

Isto tako, nada se da će njena priča biti nadahnuće svim budućim i sadašnjim mladim mamama koje se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji poput njene, ali želi poručiti i svim mladim parovima da se čuvaju i prvenstveno savjetuju sa svojim roditeljima. To će im sigurno olakšati cjelokupnu situaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 228

VIDEO

Bili smo u najslađem muzeju u Hrvatskoj: 'Cilj je da posjetitelji budu uronjeni u svijet čokolade'
MOJA PRIČA

Bili smo u najslađem muzeju u Hrvatskoj: 'Cilj je da posjetitelji budu uronjeni u svijet čokolade'

Ovaj slatki muzej nalazi se u Zagrebu. Posvećen je čokoladi, a u njegovom stvaranju pomogla su i djeca. Pogledajte priču o Muzeju čokolade

'Financijska pismenost građana ključan je faktor za osobnu financijsku stabilnost...'
KVAKA24

'Financijska pismenost građana ključan je faktor za osobnu financijsku stabilnost...'

Hrvatska i dalje ima manje „odraslih” poduzeća od prosjeka EU, a jedan od razloga zasigurno je i nedovoljna razina financijske pismenosti. Što je potrebno učiniti da bi se stvari promijenile na bolje u razgovoru 1 na 1 sa Sanjom Sever Mališ otkrila nam je Tamara Perko, direktorica Hrvatske udruge banaka.
Možete li ih prepoznati? Danas su junaci, a krenuli su u GOŠK-u, Adriaticu, Jedinstvu, ZET-u...
UPOZNAJTE MINI-VATRENE

Možete li ih prepoznati? Danas su junaci, a krenuli su u GOŠK-u, Adriaticu, Jedinstvu, ZET-u...

Neki su bili mirni kao djeca, drugi su jedva čekali izvesti psinu, a neki su, nažalost, morali kao klinci proživjeti strahote rata. Obožavali su nogomet kao djeca, a sada nas predstavljaju na Euru. Upoznajte 'mini vatrene'!