Obavijesti

Video

Komentari 0

Kako očistiti sipu, a ne zaprljati se? Profesor Dino iz Splita je uspio i dobio tisuću kuna...

Kako očistiti sipu, a ne zaprljati se? Profesor Dino iz Splita je uspio i dobio tisuću kuna...
4

Kako očistiti sipu, gdje se nalazi njeno crnilo, a gdje oko? Otkriva nam profesor iz Splita Dino koji je, pod mentorstvom našeg chefa Fabricija, za svoj podvig dobio 1000 kuna...

Zaputili smo se u Split i s profesorom Dinom (32) spremali sipu. Dino za sebe kaže da mu je kuharska razina studentska, a najkompliciranije jelo koje je do sada radio je omlet sa sirom i šunkom...

POGLEDAJTE VIDEO:

- Dosta mi je više jesti iz konzerve, sram me što ne znam ništa dalmatinsko spremiti. Iz tog razloga sam se prijavio na show. Sipu sam jeo, ali je nikada nisam spremao. Bit će izazovno - rekao je Dino.

Sve njegove poteze pratio je i chef Fabricio Vežnaver koji voli raditi s delikatnim namirnicama i ribom, a kuhao je po poznatim europskim restoranima i nositelj je Gault&Millau priznanja za chefa godine u 2021. 

Za početak je krenuo kuhati ječam koji je morao potom i ocijediti te naišao na probleme s vagom. Uslijedio je obračun sa sipom.

- Ovo je sluzavo skroz. Uvijek sam želio biti kirurg i raditi s rukavicama. Kako sada da maknem kost?! - bio u Dino u problemima, a chef Fabricio šaljivo mu je odgovorio.

- Ja se već sad zamišljam u nekom hotelu kao kuhar i kako sve znam - optimističan je Dino.

Nakon čišćenja sipe i završetka ječma u lonac je trebalo nasjeckati celer i češnjak.

Recept za janjetinu s bižima: Pravo dalmatinsko jelo, važno je samo sitno nasjeckati meso...
Recept za janjetinu s bižima: Pravo dalmatinsko jelo, važno je samo sitno nasjeckati meso...

- Skoro sam zaboravio sipu staviti u lonac. Glavni sastojak... - rekao je nespretni Dino.

- Ja sam iznimno zadovoljan. Falilo je malo crnila, ali sve se dobro spojilo. Možda bude kuhara i od mene - zaključio je Dino.

VIDEO