Obavijesti

Video

Komentari 6

Recept za janjetinu s bižima: Pravo dalmatinsko jelo, važno je samo sitno nasjeckati meso...

Recept za janjetinu s bižima: Pravo dalmatinsko jelo, važno je samo sitno nasjeckati meso...
5

Wellness terapeut Nikola iz Zadra skuhao je janjetinu s bižima prvi put u životu, i bome nije razočarao. Što ga je najviše mučilo i kako je sve komentirao chef Fabricio, pogledajte u novoj epizodi...

Zaputili smo se u Zadar i s wellness terapeutom spremali janjetinu s bižima. Nikola (25) kuha samo kad mora, a najkompliciranije jelo koje je spremio su hrenovke i pommes frites.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Na ovaj show me prijavila prijateljica koja je uvjerena da ću se ja dobro snaći u kuhanju, nadam se da će biti u pravu. Izbjegavam kuhinju i kuham samo kad je prijeko potrebno. Janjetinu s bižima sam već jeo, ali ju spremao nisam nikad - rekao je za početak Zadranin.

Sve njegove poteze pratio je i chef Fabricio Vežnaver koji voli raditi s delikatnim namirnicama i ribom, a kuhao je po poznatim europskim restoranima i nositelj je Gault&Millau priznanja za chefa godine u 2021. 

Nikola ja za početak krenuo s rezanjem janjetine, a onda je uslijedilo rezanje luka.

- Sestra mi je rekla da moram disati na usta dok režem luka, inače ću vjerojatno proplakati - komentirao je Nikola, a chef Fabricio je ustvrdio da sestra baš i nije u pravu. Ubrzo je dodao i janjetinu.

- Moramo ju ispeći sa svih strana kako bi zadržala sočnost, a i kako bi se karamelizirao vanjski dio mesa - savjetovao je chef. Nakon nekog vremena Nikola je postao svjestan prve svoje velike greške, trebao je na sitnije komade nasjeckati janjetinu.

Kako napraviti prave tripice tj. špek fileke? 'Mislim da sam u lonac stavio previše papričica...'
Kako napraviti prave tripice tj. špek fileke? 'Mislim da sam u lonac stavio previše papričica...'

- Bez obzira na to, moram pohvaliti kandidata. Stvarno se odlično snalazi u kuhinji! - bio je zadovoljan chef Fabricio, a Nikola je dodao:

- Nisam znao koliko paprike da stavim, koliko peršine. Mislim da sam meso na velike komade narezao. Ovo mi je sad dalo vjetar u leđa da se malo više angažiram u kuhinji - zaključio je. 

VIDEO