Video

Komentari 6

Recept za janjetinu s bižima: Pravo dalmatinsko jelo, važno je samo sitno nasjeckati meso...

Recept za janjetinu s bižima: Pravo dalmatinsko jelo, važno je samo sitno nasjeckati meso...

Wellness terapeut Nikola iz Zadra skuhao je janjetinu s bižima prvi put u životu, i bome nije razočarao. Što ga je najviše mučilo i kako je sve komentirao chef Fabricio, pogledajte u novoj epizodi...

Zaputili smo se u Zadar i s wellness terapeutom spremali janjetinu s bižima. Nikola (25) kuha samo kad mora, a najkompliciranije jelo koje je spremio su hrenovke i pommes frites.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Na ovaj show me prijavila prijateljica koja je uvjerena da ću se ja dobro snaći u kuhanju, nadam se da će biti u pravu. Izbjegavam kuhinju i kuham samo kad je prijeko potrebno. Janjetinu s bižima sam već jeo, ali ju spremao nisam nikad - rekao je za početak Zadranin.

Sve njegove poteze pratio je i chef Fabricio Vežnaver koji voli raditi s delikatnim namirnicama i ribom, a kuhao je po poznatim europskim restoranima i nositelj je Gault&Millau priznanja za chefa godine u 2021. 

Nikola ja za početak krenuo s rezanjem janjetine, a onda je uslijedilo rezanje luka.

- Sestra mi je rekla da moram disati na usta dok režem luka, inače ću vjerojatno proplakati - komentirao je Nikola, a chef Fabricio je ustvrdio da sestra baš i nije u pravu. Ubrzo je dodao i janjetinu.

- Moramo ju ispeći sa svih strana kako bi zadržala sočnost, a i kako bi se karamelizirao vanjski dio mesa - savjetovao je chef. Nakon nekog vremena Nikola je postao svjestan prve svoje velike greške, trebao je na sitnije komade nasjeckati janjetinu.

- Bez obzira na to, moram pohvaliti kandidata. Stvarno se odlično snalazi u kuhinji! - bio je zadovoljan chef Fabricio, a Nikola je dodao:

- Nisam znao koliko paprike da stavim, koliko peršine. Mislim da sam meso na velike komade narezao. Ovo mi je sad dalo vjetar u leđa da se malo više angažiram u kuhinji - zaključio je.