Video

Komentari 5

Leo Jurešić bori se s dijabetesom i izrađuje slastice koje oduzimaju dah...

Leo Jurešić bori se s dijabetesom i izrađuje slastice koje oduzimaju dah...

Natjecatelj ‘Masterchefa‘ Leo Jurešić u Velikom Intervjuu otkriva koliko mu se život promijenio nakon izlaska iz showa te kakve poruke prima od obožavateljica. Video pogledajte na Youtube kanalu i Videoteci 24 sata...

Riječanin Leo Jurešić bio je najmlađi među 21 kandidatom, mnogi su komentirali njegovu kreativnost i izvrsno poznavanje kulinarskih tehnika. Iako je dijabetičar, najviše voli pripremati deserte te uskoro planira otvoriti svoju slastičarnu.

-To me najviše privlači. Ponude mi sada stižu sa svih strana, ali mislim da ću sada posvetiti više vremena učenju jer znam koliko je učenje važno - govori Leo.

Zagreb: Natjecatelj u Masterchefu Leo Jurešić

U emisiju Nove TV, koju je pratio još od prve sezone, prijavila ga je prijateljica Monika Dejanović jer su tijekom lockdowna stalno nešto kuhali.

- Nisam se pripremao, niti sam znao kakvi će biti zadaci pa se nisam mogao pripremiti za show. Pokušao sam se što više uživati i kuhati spontano. Čim bih vidio namirnice ispod kutije iznenađenja, znao sam kako ću ih iskombinirati. Teško mi je bilo kad je došla veganska kutija, tada nisam imao ideju, što da napravim s time - objasnio je Leo.

Najdraži izazov mu je bio zadnji timski izazov, a najteži onaj na kojem je ispao.

- Mogu reći da nisam bio dovoljno koncentracijski prisutan i fokusiran pa više iz tog razloga - komentira Leo.

Leo je rekao da stres testovi znaju biti poprilično zahtjevni te misli da je jako bitno ostati 'miran u glavi ako želiš što bolje replicirati jelo'.

Drago mu je da su ga kolege vidjele kao pobjednika, 'to mi je u svakom slučaju jako lijepo za čuti, no, nažalost, nisam uspio to ostvariti'.

- Kada su se kamere ugasile, mi smo se svi skupa družili i razmjenjivali neke svoje ideje međusobno. Bio sam dobar sa svima, ali mnogo vremena sam provodio s Lucijom Davidović , Lucijom Kerečin, Majom Jalšovec, Lukom Piasevolijem i Markom Kolakom - govori Leo u Velikom intervjuu.

Nisam očekivao takvu podršku okoline. Svi su me zvali nakon što je emitirana epizoda. “Od samog početka bio sam svoj, došao sam tamo samo radi kuhanja, fokusirao se isključivo na kuhanje i trudio sam se biti sa svima dobar”, ispričao je.

Lea je kuhanje počelo privlačiti u osnovnoj školi. Uvijek je pomagao mami, volio kuhati za obitelj i prijatelje. “Prijateljima uvijek pripremam takozvani “comfort food”, a volimo i fast food. U intervjuu je ispričao da mu je u trećem razredu osnovne škole dijagnosticiran dijabetes tipa 1. 

“Jako sam bio žedan, mršavio sam i preznojavao sam se. Treba izbjegavati stres, pa moji roditelji nisu bili sretni kad sam im rekao da idem u MasterChef, ali sam uspio savladati emocije, samo sam se rasplakao na kraju”, priznaje Leo. 

Zagreb: Natjecatelj u Masterchefu Leo Jurešić

Zasad nije u vezi, no priznaje da mu djevojke često pišu na društvenim mrežama, a znaju i prilaziti na cesti. “Najviše su mi prilazili nakon MasterChefa, puno sam se slikao, bilo mi je neobično”. 

Pogledajte cijeli intervju na YouTube kanalu 24sata i Videoteci 24sata te uživajte u sadržaju na našim društvenim mrežama TikTok-u, Instagram-u i Facebook-u.