Obavijesti

Video

Komentari 111

'Mama je umrla, ja brinem o braci, on mi je sve na svijetu...'

Dok smo razgovarali u njezinoj obiteljskoj kući, cijelo vrijeme je mazila brata, kojeg obožava. Njih su dvoje ostali rano bez majke i najviše su povezani. Ranka je glavna u kuhinji...

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:13

Ranka Njegovanović (17), Ponos Hrvatske iz Požege, za četiri mjeseca napunit će 18 godina. Od male desetogodišnje djevojčice koja je dirnula Hrvatsku, jer se kao curica brinula za bolesnu majku, prabaku i pradjeda, izrasla je u predivnu djevojku.

Godine su samo tako proletjele, u životu sad djevojke promijenilo se mnogo toga. Prije pet godina umrla joj je majka, na čiji se spomen u Rankinim očima zacakli tuga. Umrli su i prabaka i pradjed. Ona i dalje živi s bratom Markom (9) i ocem Predragom. Skrbi o kući i bratu jer na to se naviknula još kao mala djevojčica skrbeći o bližnjima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Fakultet? Da, li u Požegi'

- Trenutačno pohađam 3. razred Ekonomske škole u Požegi, vrlo dobra sam učenica i nakon četvrte godine mi je želja upisati fakultet, ali ovdje u Požegi. Obitelj je dobro, tata radi i dalje u Spin Valisu, brat Marko je 4. razred osnovne i super mu je. I dalje je veselo dijete. Nemam hobi, ali zato imam malu macu od koje se ne odvajam. O Marku se brinem i dalje iako je sad veći dečko pa neke stvari može i sam – ukratko je o svojem trenutačnom životu rekla Ranka dodajući kako su je u posljednjih godinu dana počeli zanimati izlasci, ali ne tako jako, pa rijetko s prijateljicama izađe.

- Uglavnom je to za neke blagdane ili kad je neki koncert – kaže ova lijepa i skromna djevojka.

Jako stidljiva i povučena, uzorna je djevojka na radost oca i tete, majčine sestre, koja im povremeno dođe napraviti neke poslove u kući, iako za to nema velike potrebe jer Ranka stiže sve obaviti sama.

- Uvijek isplaniram svoje aktivnosti vezane za kuću, Marka i školu, tako da ako se sve posloži kako treba, onda se sve stigne – kaže Ranka.

U stalnom je kontaktu s očevim ujakom u Kanadi, ali o odlasku iz Požege ne razmišlja. Barem ne za sada. Vješto skriva dečka kojega jako voli.

Ranka baš sve stiže

- Ne bih ga spominjala, neka on i dalje ostane moja mala tajna – stidljivo je rekla Ranka.

Dok smo razgovarali u njezinoj obiteljskoj kući, cijelo vrijeme je mazila brata, kojeg obožava. Njih su dvoje ostali rano bez majke i najviše su povezani. Ranka je glavna u kuhinji, a kuhati je naučila još kao djevojčica uz prabaku Ljubu.

- U kuhinji smo jednako vremena tata i ja, pomažemo jedno drugom. On nastoji meni dati vremena da imam za školu, a ja opet želim da se on odmori nakon posla – rekla je Ranka.

Žali za majkom i najstarijim članovima obitelji, koje je izgubila u posljednjih nekoliko godina, ali nikako ne žali za vremenom kad je igru s Barbikama i drugim igračkama s kojima su se igrale njezine vršnjakinje zamijenila kućanskim poslovima

- Sretna sam i zbog svojih prijateljica s kojima sam odrasla. One su mi danas potpora, družimo se i dijelimo djevojačke tajne - završava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković