Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maria 'Chata' Leon: Svojih 13 dječaka odgajala je za zločince!

Gangsteri su trn u američkoj povijesti. Njihov pad često dolazi brzo kao i dizanje njihove moći. Serijal 'Gangsteri: Najveći zlikovci Amerike' prati porast  i pad nekih najzloglasnijih kriminalnih gazda u državi

Foto: Planet Earth
0 komentara

Maria 'Chata' Leon (55) je sredinom 90-ih i početkom 2000-ih godina bila neupitna kriminalna vladarica Drew Streeta u Los Angelesu. Znala je da je meksička mafija nikad neće prihvatiti pa je odgajala svoje sinove da se jednog dana natječu za krunu. Napokon su joj oni omogućili da se obogati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dok su bili maleni, sprječavali su njezinu deportaciju, jer je uvijek imala bebu u naručju za pokazati na sudu. Imigracijskom uredu su ruke bile vezane kad je ona bila u pitanju, jer bi rekla kako ju ne smiju deportirati jer ima bebu staru nekoliko mjeseci.

- Kao majka, dozvolila je svojoj djeci da budu upletena u tu veliku kriminalnu organizaciju. Ne samo da je to dozvolila, nego je to i podržavala - rekao je Steve Aguilar, detektiv losangeleske policije.

Pripremala ih je kako bi postali važni igrači u krim-miljeu. Danny je bio jedno od njenih trinaestero djece koje je navodno imala s pet različitih muškaraca. 

Polovica njih su postali kriminalci. Zasad su dvojica poginula.

- 'The Avenues' banda je bila jedna od najmoćnijih uličnih bandi u zemlji, a možda i u svijetu. Bila je to izuzetno nasilna organizacija, a Maria Leon je bila njezin matrijarhat - kaže Christopher Brunwin, pomoćnik američkog državnog odvjetnika.

Poznata kao 'The Avenues', banda je dobila ime po ulicama na kojima je djelovala. 

- Vladali su zastrašivanjem, ulijevali su strah. Sve što rade ima za cilj teroriziranje i zastrašivanje - kaže Brunwin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Baza bande, samo srce njihovog teritorija, bila je kuća Marie Leon. Postala je poznata kao 'Satelitska kuća'. Mala, skromna kuća iz Drew Streeta. Imala je dvije ili tri spavaće sobe. Ime je dobila po ogromnoj satelitskoj anteni koja se mogla vidjeti na kilometar. 

- Kad sam prvi put vidio tu satelitsku antenu, pomislio sam da sam se vratio u Meksiko, jer u Meksiku, u malenim selima, način na koji ste pokazivali ljudima koliko ste važni i moćni sredinom 90-ih, bilo je tako da imate ogromnu satelitsku antenu. Samo ljudi s puno novca mogli su ih si priuštiti, kaže Brunwin.

- Svi u tom kvartu su znali što je ta kuća. Ta kuća je bila simbol stvarne moći u tom kvartu - tvrdi Brunwin.

Posao u Drew Streetu je išao preko Marie Leon. 

- Znam za kriminalne vladarice. Vidio sam žene koje su došle na visoke položaje u trgovini drogom i stvorile si ime. One su čvrste. No, nisam vidio nijednu koja ima toliko djece kao Maria i koja istovremeno podiže obitelj i vodi svoje carstvo droge - kaže Brunwin.

Dokumentarac 'Gangsteri: Najveći zlikovci Amerike' gledajte srijedom u 20:50 na kanalu Planet Earth.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message