Video

Komentari 0

Marko Tolja rasplesao publiku na otvaranju Adventa: 'Od srca vam hvala, puno nam to znači'

Marko Tolja rasplesao publiku na otvaranju Adventa: 'Od srca vam hvala, puno nam to znači'

Uz već tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu, započeo je ovogodišnji Advent u Zagrebu. Uz magičnu atmosferu, publika je mogla uživati i u koncertu Marka Tolje

Od srca vam hvala ljudi. Nemate pojma koliko nam to puno znači. Za razliku od prošle godine, ovaj Advent napokon imamo svirku, rekao je Marko Tolja u subotu Zagrepčanima koji su se okupili na Zrinjevcu na tradicionalnom paljenju lampica.

Uz paljenje prve adventske svijeće na Manduševcu te paljenju lampica na Zrinjevcu i službeno je započeo novi zagrebački Advent. Tema ovogodišnjeg Adventa je hrvatska baština kroz igračke, a svi posjetitelji će moći uživati u više od 120 koncerata, programa za djecu i izložba na više od 15 uređenih lokacija.

Paljenjem lampica na Zrinjevcu započeo Advent u Zagrebu

A prvi koncert na kojem je publika mogla uživati bio je koncert Marka Tolje na Zrinjevcu. Okupljene posjetitelje rasplesao je i raspjevao svojim pjesmama, božićnim hitovima i stranim obradama. Prije samog koncerta, Zagrepčanima se obratio i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je i svečano upalio lampice na Zrinjevcu.

- Prije deset godina ovdje na Zrinjevcu je počeo zagrebački advent. Unatoč pandemiji, unatoč potresu, zagrebački Advent ide dalje. Želim vam za vrijeme Adventa puno mira, puno ljubavi, puno nade i puno radosti. Ono što nam svima želim da je ovo zadnji pandemijski Advent. Uživajte - rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Paljenjem lampica na Zrinjevcu započeo Advent u Zagrebu

Adventski program ide dalje, a novi koncert 3. prosinca moći ćete pratiti i na YouTube kanalu 24sata te Facebook stranicama 24sata te Turističke zajednice grada Zagreba. Publiku će zabaviti Matija Cvek, a sve možete pratiti s početkom od 19 sati.