Miroslav Ćiro Blažević: 'Moj život je jedan teški križni put!' | 24sata
Obavijesti

Video

Komentari 27

Miroslav Ćiro Blažević: 'Moj život je jedan teški križni put!'

Miroslav Ćiro Blažević: 'Moj život je jedan teški križni put!'
2

Legendarni Ćiro ispričao nam je svoju životnu priču. Dotaknuli smo se njegovih teških početaka u Travniku, ali i onog što je nakon mukotrpnog rada postigao u svom životu

VIDEO

Možda sam i zahvalan razdoblju djetinjstva. Trebao sam biti svećenik, no izrastao sam u svećenika razbojnika i znao sam kako se treba boriti da bih preživio, započeo je tako svoju životnu priču 'trener svih trenera'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ćiro je rođen 1935. godine u Travniku gdje je živio u siromašnoj obitelji. Morali su se seliti iz jednog stana u drugi zbog teške financijske situacije.

- Travnik je moj rođeni grad. Imao sm jednu turbulentnu mladost. Neimaština je nešto strašno, ali treba i to proći da bi znao sve drugo cijeniti. Jako sam sretan što sam sve dobro stvorio u Kini i Iranu - objašnjava Ćiro koji je vrlo rano ostao bez majke i dva brata što je, kako kaže, njega i obilježilo.

- Posvađao sam se s Bogom jer mi je uzeo moju majku. Rekao sam mu: Kako si mogao uzeti tako svetu ženu!? - otvoreno nam je priznao Ćiro i objasnio kada se pomirio s Bogom.

Bilo je to na utakmici dodatnih kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Hrvatska je igrala protiv Ukrajine i s dobrim rezultatom (2:0) stigla u grotlo kijevskog stadiona. Brzo su Ukrajinci smanjili zaostatak i ugrozili hrvatski pohod na broncu. Upravo tada je Ćiro odlučio biti opet u dobrim odnosima s Bogom. Takve teške životne situacije oblikovale su ga kao osobu.

- S autoritetom se obraćam svakom. Mrzim prepotentne ljude koji si utvaraju da su nešto, a onda vrlo brzo shvate da su ništa. Moj život je jedan teški križni put. To sam trebao proći da bi izdržao sve nedaće, a jedna od najveći je emigracija, kada ideš van da radiš posao koji nikada nisi radio - govori nam Ćiro koji je kroz svoj život i posao proputovao cijeli svijet. Otišao je u Švicarsku još kao igrač, a kasnije napravio zavidnu trenersku karijeru.

- U to vrijeme bio sam profesor tjelesnog odgoja, ali kada sam došao u Švicarsku dali su mi metlu da čistim pod umjesto da treniram djecu. Tako sam počeo. No. pohvalit ću vam se, nakon što sam osam godina čistio s metlom, postao sam njihov izbornik reprezentacije… - kaže Ćiro kroz smiješak. 

- Obišao sam svijet, ali nema ništa ljepše od Hrvatske. Da smo kao ljudi malo razumljiviji, bili bi raj na zemlji. Poručio bih svima: Nemojte se nikad predat! U borbi za egzistenciju postoji nešto što je najvažnije, a to je znanje - zaključuje 'čudotvorac' iz Travnika.

Cijeli intervju pogledajte na YouTube kanalu 24 sata.

Pokretanje videa...

Miroslav Ćiro Blažević: 'Moj život je jedan križni put!' | MOJA PRIČA 05:43
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

Kako preživjeti prekid? 'Imate pravo da pametno patite'
ŠTO TE MUČI?

Kako preživjeti prekid? 'Imate pravo da pametno patite'

Sigurno ste se barem jednom nakon prekida veze osjećali kao da je vrijeme za vas stalo. No, klinička psihologinja Danijela Ostojić savjetuje vam kako da pametno 'patite'. Pogledajte video i na TikToku 24sata

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera
LAKŠE DO ZADOVOLJSTVA

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera

Drevna mudrost priznaje da nije baš sve u dužini i debljini, već postoje tehnike i položaji u seksualnom činu zahvaljujući kojima uz puno vježbanja i prilagodbe jedno drugom možemo nadoknaditi nedostatke
Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje
VIDEO: RIJETKOST U HRVATSKOJ

Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje

Nakon primjene inzulina, Ira Mareković dobila je bolne kvrge koje su joj smetale i u kretanju. Roditelji su našli rješenje: inhalacijski inzulin. Doza stoji 1100 eura