Obavijesti

Video

Komentari 5

Džomba: Od stative mi je brada kockasta, sreća da sam oženjen

Džomba: Od stative mi je brada kockasta, sreća da sam oženjen

Hrvatski rukometni reprezentativac u našem serijalu '24 pitanja' prisjetio se najvećeg trijumfa u karijeri, olimpijske medalje 2004. iz Atene. Priznao nam je tko su mu najdraži suigrači, ali i najdraži klub za koji je igrao

VIDEO

Legendarni Mirza Džomba za hrvatsku rukometnu reprezentaciju odigrao je 173 utakmica i postigao 667 golova. Osvojio je zlata na Svjetskom prvenstvu 2003. u Portugalu i Olimpijskim igrama u 2004. u Ateni te srebro na Svjetskom prvenstvu 2005. u Tunisu. Sve to ostavilo je trag na njegovom tijelu, pa nam je otkrio da ga 'sve boli i sve mu škripi'. 

S Džombom smo razgovarali povodom obilježavanja 15 godina od osvjanja olimpijskog zlata u Ateni.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tijekom karijere je igrao za RK Zamet, RK Badel Zagreb, mađarski Veszprem, španjolski Ciudad Real i Croatia Osiguranje Zagreb. Ipak, jedan klub mu je bolji od ostalih. 

- U Ciudad Realu je bila opuštena atmosfera, bio je najbolji klub na svijetu u to vrijeme. Osvojili smo Ligu prvaka, prvenstva, a bila je i dobra lova. 

Jurica Galoić/PIXSELL

Džomba kaže kako su mu Olimpijske igre u Ateni kruna karijere i da ih se rado prisjeća. Zlato s OI mu više znači od onog sa Svjetskog prvenstva, jer 'Olimpijada je san svakog sportaša'.

- Cijeloj mojoj generaciji, to su svi potvrdili, to je najljepši dan u našim sportskim životima - rekao je. 

Najdraži suigrači su mu Vedran Zrnić i Goran Šprem, iako i za Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka ima samo riječi hvale. 

- I jedan i drugi su, svaki u svom vremenu, nastojali da budu najbolji vođa reprezentacije. Obojica su to odrađivali i bili uspješni - rekao je. 

U finalu Lige Prvaka, na utakmici između PPD Zagreb i Barcelone, Džombi je golman Barrufet namjerno podmetnuo nogu pri čemu se Mirza skoro razbio o stativu. 

- Srećom sam se oženio, inače bih ga tražio. Malo mi je kockasta brada od toga. Sada se smijem tome, ali moglo je biti opasno. Nakon par godina smo se našli na turniru i izgladili to - rekao je Džomba. 

Već sljedeće prvenstvo vidi povratak hrvatske rukometne reprezentacije na vrh. 

- Imamo sve savršeno posloženo. S naše strane ždrijeba su Španjolska i Njemačka, dakle, trebamo dobiti jednu od te dvije ekipe da prođemo u polufinale. Tako da uopće ne sumnjam da će ove godine biti medalja. 

Pretplatite se na YouTube kanal 24sata i pratite serijal '24 pitanja'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....