Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladi poduzetnik tvrdi: 'Mislim da škola nije nužna za uspjeh!'

YouTuberica i debitantica Alma Džafić (18), mladi poduzetnik Ante Toni Debelić (18) i youtuber Dennis Domian (28) u novom JoomBoosovom serijalu 'Na mladima svijet ostaje' raspravljaju o tome je li školovanje potrebno da bi se ostvario uspjeh

Foto: Screenshot/Youtoube
3 komentara

- Mislim da me informacije koje se uče u školama, poput lektire i povijesti, uopće ne pripremaju za život - izjavio je Dennis i dodao da 14-godišnjaci, nakon što završe osnovnu školu, definitivno ne mogu odlučiti čime se žele baviti ostatak života.

S njim se složio mladi poduzetnik Ante Toni i dodao:

- Neki tek nakon što upišu srednju školu shvate čime se žele baviti, ali moraju proći četiri godine nepotrebnog učenja, pa ih možda već i prođe volja za onime čime se zapravo žele baviti.

S druge strane, Alma se nije složila s njih dvoje.

- Pokazalo se da djeca koja ranije počnu učiti filozofiju imaju puno bolje razvijeno apstraktno mišljenje i puno bolje rješavaju probleme - rekla je i dodala kako nam osnovno znanje pomaže da kasnije lakše obavljamo praktični dio posla

POGLEDAJTE VIDEO:

- Filozofija je meni fantastičan predmet, ali mislim da bi satnice trebale biti fleksibilne - prokomentirao je Ante Almin argument i dodao kako smatra da bi učenicima koji pokažu afinitet za određene premete trebalo povećati satnicu istih i smanjiti ostale. 

- Samoobrazovanje, vlastiti trud i vrijeme uloženo u učenje o novim vještinama je ključno za uspjeh - kaže Ante.

- Vlastito preuzimanje inicijative je najbolji način da imamo individualan pristup vlastitom obrazovanju - složila se Alma i zaključila da škole ne mogu svakom učeniku posvetiti vremena koliko im je potrebno.

- S druge strane, ne mogu svi biti samouki - dodaje.

 - Za većinu ljudi klasično obrazovanje je pravi izbor, ali ako nekoga nešto jako zanima i imaju talent, onda se isplati posvetiti se tome - ovo je zaključak oko kojeg su se troje mladih složili i dodali da nikada ne treba upisivati fakultet ili školu na nagovor drugih. Oni smatraju da treba pronaći vlastitu strast i uložiti puno rada i truda da bismo na kraju uspjeli.

Do sljedeće epizode pogledajte priču o uspjehu koju je prošli puta ispričao Ante:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message