Obavijesti

Video

Komentari 7

'Na rubu znanosti' proslavila 20 godina postojanja - Mišak: 'Slušao sam kozmičku tajnicu'

'Na rubu znanosti' proslavila 20 godina postojanja - Mišak: 'Slušao sam kozmičku tajnicu'
4

'Na rubu znanosti' emisija je HRT-a koja se bez prekida prikazuje već 20 godina na malim ekranima, a svakodnevno obara rekorde i na YouTube kanalu HRT-a. Pogledajte intervju s voditeljem Krešimirom Mišakom

VIDEO

Kad mi je Domagoj predložio da budem voditelj, rekao sam da ne znam ništa o televiziji. Odgovorio je da je to najmanji problem, na što sam rekao 'OK' i poslušao kozmičku tajnicu - ispričao nam je voditelj HRT-ove emisije 'Na rubu znanosti', Krešimir Mišak. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Emisija se neprestano emitira na HRT-u od listopada 2002. godine, a jedino što se u tih 20 godina mijenjalo su gosti i kanal na televiziji. Također, epizode iz mjeseca u mjeseca obaraju gledanost na YouTube-u, pa čak i ako se radi o epizodama starijeg izdanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Teme 'Na rubu znanosti' su neiscrpan izvor informacija. Ne mogu se zamisliti da radim nešto drugo, iako sam upisao novinarstvo da bi se mogao baviti sviranjem, pa bih vjerojatno bio profesionalni glazbenik - objasnio je Krešimir Mišak.

Protiv Krešimira i emisije su čak pisane peticije s argumentom da se ne radi o znanosti već 'izmišljotinama'.

- To je pisala skupina scijentista koji vode 'Don Quijoteovske' bitke protiv onoga što oni smatraju da nije jer ne piše u udžbeniku - rekao je.

ARHIVA -  Zagreb: Urednik i voditelj emisije 'Na rubu znanosti' krešimir Mišak

Otkrio nam je i da se nikada nije bavio pitanjima ljubavi i seksa u emisijama, već samo privatno, a iz ljubavi nastale su tri kćeri, ali nijedna ne ide njegovim stopama. 

- Možda mi je najsličnija srednja kćer jer voli knjige kao ja, ali profesionalno nijedna nije krenula 'utabanim stazama divova' - rekao je Krešimir. 

Iako mu znanost jako dobro ide, znanost kuhinje mu je slaba strana. 

- Ja u kuhinji ništa ne rasturam, to prepuštam supruzi. 

Zagreb: Televizijski voditelj Krešimir Mišak

Za kraj, pitali smo ga što će se dogoditi s ljudskom vrstom i hoće li biti još jedan Biblijski potop?

- Ljudi će se podijeliti na dvije vrste. Jedni će uči u čari transhumanizma i univerzalnog dohotka, a drugi će se okrenuti sebi. Mislim da se neće dogoditi nikakva kataklizma, s obzirom da već jesmo u jednoj takvoj neugodnoj situaciji. Naime, hladimo se i još nas čeka 20 godina zahlađenja prije nego dosegnemo godinu bez ljeta kao što je bila 1814. - objasnio je Krešimir Mišak.

Postoji li život izvan zemlje, koji mu je najdraži gost, što radi u slobodno vrijeme, zašto je emisija dosegnula takav uspjeh - pogledajte na YouTube kanalu i Videoteci 24sata. 

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković