Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatska utonula u mrak: Čak 68 gradova ugasilo je svjetla

Rekordan broj gradova, čak 68, u 20:30 isključilo je rasvjetu te tako doprinijelo najvećoj globalnoj volonterskoj akciji. Na sat vremena brojni hrvatski građani isključili su svjetla...

Video: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Zagrebačka katedrala, dubrovačke gradske zidine, južno pročelje Dioklecijanove palače sa splitskom rivom, pulska Arena, zagrebački Muzej suvremene umjetnosti i mnogi drugi u subotu bili u mraku, kao što su neosvijetljeni bili Eiffelov toranj, rimski Coloseum, egipatske piramide i mnoge druge svjetske kulturne znamenitosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

WWF navodi da je ove godine u "Satu za planet Zemlju" sudjelovalo 178 zemalja i više od 7000 gradova, čime su ujedinjeni građani dali potporu akcijama za sprječavanje klimatskih promjena, netom nakon što su se u Parizu potkraj prošle godine svjetski čelnici dogovorili da klimatske promjene svima moraju postati prioritet. Po izvještaju okvirne konvencije UN-a o promjeni klime (UNFCCC), Hrvatska se zajedno sa drugim zemljama EU-a obvezala da će za 40 posto smanjiti emisiju stakleničkih plinova do 2030. EU je već smanjila svoje emisije za 19 posto, a BDP je porastao za 44 posto, ističe WWF.

Message