Obavijesti

Video

Komentari 5

Natrag na 'prvu crtu': Missica i irski premijer radit će u bolnici

Natrag na 'prvu crtu': Missica i irski premijer radit će u bolnici
7

Doktori i medicinske sestre pretrpani su poslom zbog pandemije korona virusa. Mnogi liječnici su se vratili iz mirovine kako bi pomogli, a isto su učinili i irski premijer i Miss Engleske

VIDEO

Kako se situacija u Velikoj Britaniji pogoršavala, dobivala sam sve više poruka od bivših kolega iz bolnice koji su se žalili na tešku situaciju, rekla je Miss Engleske Bhasha Mukherjee (24). Odlučila se vratiti iz Indije u Englesku, 'zasukati rukave' i vratiti se liječničkoj struci.

Radit će u bolnici, a specijalizirala se za respiratorne bolesti. No, prije nego što krene s radom, morat će provesti dva tjedna u samoizolaciji jer je doputovala iz Indije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:43

- Nikad nije bilo bolje vrijeme da Miss Engleske pomogne Engleskoj u teškim vremenima - rekla je missica u razgovoru za CNN. Atraktivna Bhasha je u Englesku doselila s roditeljima kao 9-godišnjakinja iz indijskog grada Kolkate.

Sa 17 godina je pokrenula vlastitu dobrotvornu udrugu, ima čak dvije diplome iz medicine, a može se pohvaliti i IQ-om 146. Govori čak pet jezika, a na svjetskom izboru za Miss plasirala se u Top 40 ljepotica. Dok se sada nije odlučila vratiti u Englesku i pomoći u bolnicama, pozvali su je da gostuje kao ambasadorica u nekoliko zemalja gdje je trebala ostati do kolovoza i baviti se dobrotvornim radom.

- Htjela sam se vratiti kući, htjela sam se vratiti na posao. Zbog toga sam zaradila diplomu, a kad je bolje vrijeme da to znanje iskoristim nego sad - rekla je Bhasha. Ona nije jedina koja je odlučila vratiti se svojoj prvotnoj struci. To je napravio i irski premijer Leo Varadkar.

Prije nego što je ušao u politiku 2013. godine, sedam godina je radio u bolnici, a sada se opet registrirao u zdravstveni sustav i radit će kao liječnik jednom tjedno. 

- Mnogi članovi njegove obitelji i prijatelji rade u zdravstvu. Odlučio je pomoći - rekao je premijerov glasnogovornik. Medicina mu je 'u krvi'.

Sastanak Andreja Plenkovića s predsjednikom Vlade Irske Leom Varadkarom

Rođen je u Dublinu i sin je Indijskog doktora, a majka mu je medicinska sestra. Varadkar je najmlađi premijer u povijesti Irske i prvi ministar koji je javno obznanio da je homoseksualac. I njegov partner Matthew Barrett je u medicini i po struci je kardiolog.

- Za mene moja seksualna orijentacije više nije problem, a ne bi trebala biti ni drugima - rekao je Varadkar kada je 2015. tijekom referenduma o istospolnim brakovima priznao da je homoseksualac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang