Video

Komentari 4

Nevolje od početka! Kosteliću u brod počela ulaziti voda: 'Prva tri dana smo bili bez signala...'

Nevolje od početka! Kosteliću u brod počela ulaziti voda: 'Prva tri dana smo bili bez signala...'

U drugoj epizodi serijala Ivice Kostelića pogledajte kako je krenuo na put te na koje su nedaće naišli već kod isplovljavanja. Ovdje možete vidjeti i koliko su vremenske prilike na Atlantiku neočekivane...

Curi nam voda u brod, straga. Dosta curi, dođi snimiti, rekao je Ivica Kostelić snimatelju Saši Drobcu u drugom nastavku njegove avanture preko Atlantika na koju su krenuli bez signala na brodu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon naporne pripreme broda, kupovine goriva, hrane i svih ostalih potrepština bez kojih je put preko Atlantika nezamisliv, a što ste mogli vidjeti u prvoj epizodi ovog serijala, pustolovina je napokon krenula. Prvih tri dana ekipa je plovila bez signala, izmjenjivali su se pljuskovi i sunčana razdoblja, valovi su snažno udarali u brod...

- Nije mi bilo dobro prvih nekoliko dana, jako je teško spavati u ovakvim uvjetima, nisam siguran da sam prošlu noć uopće uspio malo zaspati - objasnio je Saša Drobac koji se prvi put našao u ovakvoj situaciji i na ovako zahtjevnom putovanju. Za razliku od njega Ivica i Calliste imaju već dosta slični 'utakmica u nogama'.

Nakon što su izašli iz zaljeva uslijedio je dizanje jedra i 'pravi' početak puta.

- Bravo, dobro si se snašao. Trebalo je biti koncentriran i brz, a ti si htio slikati, snimati, voziti dron i dizati jedro. Ali, dobro si se snašao - prokomentirao je Kostelić prvu zahtjevniju akciju na brodu dok su već glisirali s brzinom od oko 10 čvorova. 

Hrana na brodu mora biti reducirana, ali Ivica bez svoje hrvatske kobasice nigdje ne ide...

- Lijepo se tu otkačiti na oceanu. Tri dana bez signala i bez bombardiranja informacijama, odlično. Odmor od komunikacije i mobilnih telefona je super stvar nekada - objasnio je Kostelić, a Calliste je za to vrijeme Saši objasnio razliku između oblaka koji 'donose' vjetar i oni koji su smirujući.

- Ovaj oblak iznad nas je stratus i zato sad imamo manje vjetra, a tamo u daljini vidimo kumuluse koje smo prošli. Približavamo se altokumulusima i oni bi nam trebali donijeti još više vjetra - objasnio je Francuz.

Tri dana na brodu su provedena, put napreduje, brzina se ne gubi iako su vremenski uvjeti promjenjivi, a nastavak gledajte već sljedećeg ponedjeljka. Ne zaboravite se pretplatiti na 24sata PLUS+ i gledajte putovanje života Ivice Kostelića.