Obavijesti

Video

Komentari 18

'Nisam u potpunosti odustao od okupljanja Haustora, još cimam'

'Nisam u potpunosti  odustao od okupljanja Haustora, još cimam'
3

Glazbenik Darko Rundek odgovorio je na 24 pitanja. Raspričao se o Haustoru, novom albumu 'Brisani prostor', zero waste filozofiji, ali i o aktualnoj situaciji u kojoj se trenutačno nalazimo...

VIDEO

'Ovaj se svijet pali i gasi zauvijek', najdraži je stih Darka Rundeka s novog albuma 'Brisani prostor'. Odgovorio je na naša 24 pitanja i objasnio nam kako vidi trenutačnu situaciju s korona virusom, zašto živi na tri adrese te pokušao razriješiti misteriju pjesama 'Ena' i 'Apokalipso'.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S DARKOM RUNDEKOM: 

- Hodaš cestom i svi te prepoznaju. Oko tebe je neka vrsta zida. Ne možeš kroz njih gledati nevino kroz prostor. Njihova pažnja i pogledi ti stvaraju neku vrstu prepreke - rekao je Rundek na pitanje zašto popularnost smatra zatvorom. Na sceni je više od 40 godina, a još se uvijek nije umorio.

Pokazali smo mu fotografiju iz vremena kad je svirao u Haustoru, a on nam je rekao kako se sjeća jakne, koja je, kaže, bila odlična i kupljena je u Trstu.

- Nisam još 100 posto odustao od okupljanja Haustora. Još uvijek malo cimam - rekao je. O Eni o kojoj pjevaju u pjesmi 'Ena', nema previše dilema, jer njezino je ime tek tu kako bi se naglasila rima - Ena jednako žena. O pjesmi 'Apokalipso', koja se sluša i 25 godina nakon objavljivanja nema previše riječi osim toga da se ona dogodila. Na novom albumu u trećem objavljenom singlu 'Mila' pjeva o ženi koja se rastaje od svog voljenog, a koliko ih je on imao sličnih situacija u životu?

Zagreb: Darko Rundek & Ekipa održali koncert u Tvornici kulture

- Nisam se s baš puno djevojaka rastavljao. Ako se treba rastati, onda je to sigurno dobar način. Kako ta pjesma opisuje - rekao je. Na novom albumu surađivao je i sa sinom Davidom Vidom. 

- I on se bavi glazbom, zvao sam ga u studio. Pomogao mi je pisati pjesme. Rekao sam mu da u nekim pjesmama teško nalazim riječi i onda se on ponudio da mi u tome pomogne - rekao je. Rundek trenutačno živi na tri adrese - Zagreb, Pariz i Brač. Na Braču je u masliniku dočekao i karantenu u ožujku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Darko Rundek: Okupljanje Haustora? Nisam skroz odustao od toga | 24 pitanja 08:03

- Sada je Brač najzgodnije mjesto za biti - rekao je te dodao kako je u današnjem svijetu većina stvari destruktivna. Poroka, kaže, nema, osim tu i tamo kava. Iz prehrane je u potpunosti izbacio meso i mliječne proizvode. 

- Mislim da je to dobro utjecalo i na tijelo i na duh. Teško je danas biti u potpunosti zero waste, ali jesam koliko je to moguće. Ne možemo naći sejtan i tofu bez plastike. Puno stvari koje bi se mogli prodavati na način da ljudi dođu sa svojom posudom, jednostavno ne možeš pronaći, a neophodno je - rekao je. Između ostalog, obilježile su ga i njegove modro plave oči.

- Moje plave oči donijele su mi simpatije, ne samo djevojaka. A to je lijepo - rekao je Rundek. 

Cijeli intervju pogledajte na YouTube kanalu 24sata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno