Obavijesti

Video

Komentari 248

'Nismo znali da ćemo za samo 100 eura dobiti takve batine'

Za djela koja im stavljaju na teret, prema tamošnjim zakonima, mogu dobiti i do 12 godina zatvora, no pretpostavlja se da kazne ipak neće biti baš drakonske...

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

video vijesti 01:09

S teškim ozljedama, dvojica nagnječena mozga a jedan i slomljene gornje vilice, hrvatski huligani koji su sudjelovali u tučnjavi frakcija Grobara sprovedeni su u petak poslijepodne Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu i do zaključenja ovog broja još su davali iskaze...

Prema napisima srbijanskih medija, za djela koja im stavljaju na teret, prema tamošnjim zakonima, mogu dobiti i do 12 godina zatvora, no pretpostavlja se da kazne ipak neće biti baš drakonske budući da su izvukli deblji kraj i doslovce su masakrirani u tučnjavi s Partizanovim huliganima iz frakcije Alcatraz.

Supruga huligana: To je izlet!

Kako doznajemo iz svojih izvora u Srbiji, informacija da su dobili po 10.000 eura svaki nije točna.

- Ma nakon što su uhićeni, policajci su čuli jednog od njih kako se žali: ‘Je..te, da sam znao da ću za 100 eura dobiti ovakve batine...’ - rekao nam je naš izvor.

Osim Ante Firića, koji ima vrlo ozbiljne ozljede glave, odnosno nagnječenje mozga, najveće batine dobio je hrvatski MMA borac Damir Tovarović, čija je supruga Mia u petak potvrdila da nije u dobrom stanju.

- Mom suprugu slomljena je gornja vilica i ima nagnječenje mozga. Pobjegao je iz bolnice, no uhitili su ga specijalci kad je došao u hotel. Terete ih za organizirano izazivanje nereda na stadionu, a ove stvari koje pišu srpski mediji, da su u hotelskoj sobi pronašli oružje i narkotike, potpuno su neprovjerene. Moj suprug i društvo u Beograd su išli turistički, sigurno im nije plaćeno 10.000 eura, kao što pišu beogradski mediji - rekla je Mia Tovarović, prenosi index.hr.

Slomljen nos i niz podljeva

Na osnovi fotografija identificiran je i još jedan Hrvat koji je jedva izvukao živu glavu na stadionu Partizana. To je Stjepan Mihovilović zvani Klis, koji na lijevoj ruci i iznad srca ima prepoznatljive tetovaže. On je u tučnjavi prošao nešto bolje od Firića i Tovarovića: slomljen mu je nos i ima mnogo krvnih podljeva. Za neke od šestorice privedenih pretpostavlja se da bi mogli biti samo deportirani iz Srbije...

Tijekom posjeta Kubi srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je da se niti jedan huligan koji je izazvao nasilje na derbiju Partizan - Zvezda neće izvući od kaznenog progona.

- Ne znam što su radili, ne samo huligani nego i kriminalci iz pojedinih republika bivše Jugoslavije i nekih drugih zemalja, jer nisu došli gledati. Sudjelovali su u organiziranju i izazivanju nasilja i naravno da će odgovarati. To što ste Hrvat ili građanin Hrvatske ne oslobađa vas prekršajne i kaznene odgovornosti - rekao je Vučić pa prijeteći dodao:

- A oni koji su sudjelovali u nečemu, oni će za svoja zlodjela itekako odgovarati!

Dakle, hrvatskim huliganima ne piše se dobro, iz Vučićevih riječi da se zaključiti kako ih čeka najvjerojatnije dugogodišnja zatvorska kazna utvrdi li se da su oni prošlog vikenda pokrenuli val nasilja na stadionu u Humskoj. Podsjetimo, najmanje šestorica hrvatskih državljana uhićena su u međusobnom obračunu najžešćih frakcija Partizanovih huligana, u kojem je sudjelovala praktički kompletna južna tribina stadiona i dobar dio zapadne. Izvukli su deblji kraj, pretučeni su, skinuti do gola i bakljama su im spalili leđa, a onda ih izbacili s tribine ravno u ruke srbijanskoj policiji.Prema informacijama koje su objavili srbijanski mediji, osim hrvatskih huligana u tučnjavi su sudjelovali, kako ih nazivaju, plaćenici iz Bugarske.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Nismo jednaki: Žene više brinu o kućanstvu, obrazovanije su, ali i manje plaćene

- Rendžerica Ljiljana čuva Velebit: 'Veliki gradovi me ne privlače'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 248
VIDEO

Stela Rade pogađala pjesme po emojijima: 'Pa dobra sam...'
POGLEDAJTE VIDEO

Stela Rade pogađala pjesme po emojijima: 'Pa dobra sam...'

Pjevačica i harmonikašica Stela Rade okušala se u našem izazovu. Pogađala je pjesme po emojijima i odlično je to odradila. Koje je pjesme pogodila, pogledajte u videu

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac
Misterij Božice Barišić i tajne Maksimira: Kako je pao Mirko i zašto Zajec spašava Peras
PAD ZMAJA LEVANJSKOG

Misterij Božice Barišić i tajne Maksimira: Kako je pao Mirko i zašto Zajec spašava Peras

Plus+ NOVI EXPRESS Kako je Mirko Barišić izgubio Dinamo: Kao da je netko u pokretu njihovih neprijatelja, koliko god navijači nepredvidljivi i divlji znali biti, čitao Sun Tzua, “Umijeće ratovanja”