Obavijesti

Video

Komentari 3

Obradili hitove Grdovića i Nine, sada pjevaju o nesretnoj ljubavi

Obradili hitove Grdovića i Nine, sada pjevaju o nesretnoj ljubavi

Polka senzacija iz Slovenije, Polkaholiki, su na kanalu JoomBoos objavili novu autorsku pjesmu 'Sobica', u kojoj pjevaju o nesretnoj ljubavi. U Hrvatskoj su se proslavili obradama hitova Grdovića, Graše i Nine Badrić

VIDEO

Mladi Slovenci, Žiga, Matic, Gašper i Rene - 'Polkaholiki', u Hrvatskoj su se proslavili obradama hitova Mladena Grdovića, Nine Badrić i Petra Graše. Svima poznate pjesme odsvirali su i otpjevali u polka stilu te zvukom harmonike osvojili fanove.

I očito nisu pogriješili sa zvukom harmonike jer su im pjesme na YouTubeu i Facebooku dosad skupile više od pet milijuna pregleda.

Nakon korona krize izbacili su svoju drugu autorsku stvar 'Sobica', u kojoj pjevaju o nesretnoj ljubavi. Daju odgovor na pitanje: Kako što prije izliječiti slomljeno srce? 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dečki su na harmonikama dosad odsvirali neke od najpoznatijih domaćih hitova, 'Ako te pitaju' Petra Graše, 'Ne pijem, ne pušim' Jelene Rozge, 'Dalmatinac sam' Mladena Grdovića i 'Dani i godine' Nine Badrić, a Ninu je polka verzija njezine pjesme baš oduševila pa ih je šerala na svom Instagramu.

Polka može biti i glazba za mlade

Iako polka nije žanr koji mladi danas slušaju, baš zato su ga htjeli približiti mlađim generacijama. I oni polku rade na totalno moderan način.

-  Neki naši vršnjaci niti ne znaju što je polka. Uglavnom je uspoređuju s glazbom za starije, što nikako nije istina. Polka je odlična glazba za zabave i to želimo dokazati svojim pjesmama - kažu dečki iz benda.

Više od 5 milijuna pregleda

- Dugo smo razmišljali o tome u kojem ćemo glazbenom smjeru krenuti, a ono što smo htjeli jest izdvojiti se od drugih. Probali smo snimiti polka komad na moderan način i zvučalo je ludo dobro. Također, znali smo da radimo nešto dobro kad su nam ljudi počeli pljeskati nakon izvedbe, a i osmijeh na njihovim licima sve govori - objasnili su.

- Polka je odlična glazba za zabave, a poznata je i kod nas, ali i vani. Slušaju je ljudi u Njemačkoj, čak i u SAD-u, a mi je svojim obradama i drugačijim pristupom možemo još više približiti mladima i pomoći im da je zavole - misle dečki, koje neki nazivaju slovenskim One Directionom.

- Svaki put kad napravimo neku novu obradu ili pjesmu uz harmoniku, oduševi nas činjenica kako svaka stvar zvuči totalno drugačije, u tome je čar. Zato znamo da smo odabrali pravi glazbeni smjer kojim trebamo nastaviti ići - dodaju.

Njihov novi hit 'Sobica' poslušajte na JoomBoos YouTube kanalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'