On je ljudska beatbox mašina: 'Znam imitirati vodu, životinje, muzičke instrumente i sirene...' | 24sata
Obavijesti

Video

Komentari 4

On je ljudska beatbox mašina: 'Znam imitirati vodu, životinje, muzičke instrumente i sirene...'

On je ljudska beatbox mašina: 'Znam imitirati vodu, životinje, muzičke instrumente i sirene...'
1

Filip Rušin, prvak u beatboxingu i osnivač prve beatbox škole u Hrvatskoj, otkrio je 7 levela ovog vokalnog umijeća. Kako od početnika postati profesionalac, ali i kako imitirati zvukove iz okoline otkrio je za 24sata

VIDEO

Jako mi je drago da sam imao priliku raditi s divnim ljudima, a među kojima je i sastav TBF. Na koncertu im je beatbox služio kao podloga, a da mogu volio bih surađivati i s Edom Majkom, komentirao je talentirani Filip Rušin (26) koji je između ostaloga dio trajne postave benda Matije Cveka. 

Kako je otkrio beatbox, ali kako se i zaljubio u njega otkrio je u videu.

POGLEDAJTE VIDEO:

7 levela je serijal u kojemu najveći profesionalci objašnjavaju ono u čemu su najbolji kroz 7 različitih levela. Od početničkog, prvog levela, do onog profesionalnog, sedmog levela. Pogledajte njihovo umijeće i sigurni smo da ćete ostati oduševljeni kao i mi!

Započeo s beatboxom s 13 godina

- Bila je to zaista ljubav na prvi pogled. Bio sam još jako mali, ali već sam tada pokušao skidati prve zvukove - komentirao je inspirativni Filip.

U srednjoj školi Filip je stvorio i svoj prvi bend s kojim je imao jedan nastup, no ozbiljnije se krenuo baviti beatboxom tek na fakultetu.

- Dogodilo se sve slučajno i kolegica koja je bila članica jedne a capella skupine me zamijetila i rekla da traže baš nekoga poput mene. Tu je zapravo krenula moja profesionalna karijera - dodao je.

Pokrenuo prvu beatbox školu u Hrvatskoj

- Moj cilj je bio dati drugima znanje koje je meni nedostajalo kada sam ja kretao s učenjem beatboxa - komentirao je mladi kreativac.

Filipova škola beatboxa nalazi se u Zadru, a ima polaznike od šest do 24 godine. Iako je Filip rođen u Slovačkoj, u Hrvatskoj se planira zadržati zbog ljubavi prema beatboxu.

Ostvario suradnju s Matijom Cvekom

Nakon što je Filip prije tri godine sa svojom a capella skupinom obradio pjesmu Matije Cveka 'Visine', Matijin menadžer je Filipa zamijetio i predložio suradnju.

- Matija Cvek i njegov menadžer su u tom trenutku kretali stvarati nešto novo i mislili su kako bi se beatbox savršeno uklopio u novi zvuk koji stvaraju.

Filip surađuje s Matijom već tri godine, a iza njega trenutno stoji oko 50 zajedničkih koncerata.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

'7 LEVELA' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima, na 24sata.hr te službenom YouTube kanalu 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Kako preživjeti prekid? 'Imate pravo da pametno patite'
ŠTO TE MUČI?

Kako preživjeti prekid? 'Imate pravo da pametno patite'

Sigurno ste se barem jednom nakon prekida veze osjećali kao da je vrijeme za vas stalo. No, klinička psihologinja Danijela Ostojić savjetuje vam kako da pametno 'patite'. Pogledajte video i na TikToku 24sata

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera
LAKŠE DO ZADOVOLJSTVA

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera

Drevna mudrost priznaje da nije baš sve u dužini i debljini, već postoje tehnike i položaji u seksualnom činu zahvaljujući kojima uz puno vježbanja i prilagodbe jedno drugom možemo nadoknaditi nedostatke
Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje
VIDEO: RIJETKOST U HRVATSKOJ

Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje

Nakon primjene inzulina, Ira Mareković dobila je bolne kvrge koje su joj smetale i u kretanju. Roditelji su našli rješenje: inhalacijski inzulin. Doza stoji 1100 eura