Video

Komentari 4

On je ljudska beatbox mašina: 'Znam imitirati vodu, životinje, muzičke instrumente i sirene...'

On je ljudska beatbox mašina: 'Znam imitirati vodu, životinje, muzičke instrumente i sirene...'

Filip Rušin, prvak u beatboxingu i osnivač prve beatbox škole u Hrvatskoj, otkrio je 7 levela ovog vokalnog umijeća. Kako od početnika postati profesionalac, ali i kako imitirati zvukove iz okoline otkrio je za 24sata

Jako mi je drago da sam imao priliku raditi s divnim ljudima, a među kojima je i sastav TBF. Na koncertu im je beatbox služio kao podloga, a da mogu volio bih surađivati i s Edom Majkom, komentirao je talentirani Filip Rušin (26) koji je između ostaloga dio trajne postave benda Matije Cveka. 

Kako je otkrio beatbox, ali kako se i zaljubio u njega otkrio je u videu.

POGLEDAJTE VIDEO:

7 levela je serijal u kojemu najveći profesionalci objašnjavaju ono u čemu su najbolji kroz 7 različitih levela. Od početničkog, prvog levela, do onog profesionalnog, sedmog levela. Pogledajte njihovo umijeće i sigurni smo da ćete ostati oduševljeni kao i mi!

Započeo s beatboxom s 13 godina

- Bila je to zaista ljubav na prvi pogled. Bio sam još jako mali, ali već sam tada pokušao skidati prve zvukove - komentirao je inspirativni Filip.

U srednjoj školi Filip je stvorio i svoj prvi bend s kojim je imao jedan nastup, no ozbiljnije se krenuo baviti beatboxom tek na fakultetu.

- Dogodilo se sve slučajno i kolegica koja je bila članica jedne a capella skupine me zamijetila i rekla da traže baš nekoga poput mene. Tu je zapravo krenula moja profesionalna karijera - dodao je.

Pokrenuo prvu beatbox školu u Hrvatskoj

- Moj cilj je bio dati drugima znanje koje je meni nedostajalo kada sam ja kretao s učenjem beatboxa - komentirao je mladi kreativac.

Filipova škola beatboxa nalazi se u Zadru, a ima polaznike od šest do 24 godine. Iako je Filip rođen u Slovačkoj, u Hrvatskoj se planira zadržati zbog ljubavi prema beatboxu.

Ostvario suradnju s Matijom Cvekom

Nakon što je Filip prije tri godine sa svojom a capella skupinom obradio pjesmu Matije Cveka 'Visine', Matijin menadžer je Filipa zamijetio i predložio suradnju.

- Matija Cvek i njegov menadžer su u tom trenutku kretali stvarati nešto novo i mislili su kako bi se beatbox savršeno uklopio u novi zvuk koji stvaraju.

Filip surađuje s Matijom već tri godine, a iza njega trenutno stoji oko 50 zajedničkih koncerata.

POGLEDAJTE VIDEO:

'7 LEVELA' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima, na 24sata.hr te službenom YouTube kanalu 24sata.