Obavijesti

Video

Komentari 30

Plesačica Lane Jurčević i Franke Batelić: 'Kasno sam počela pa sam željela naučiti sve stilove'

Plesačica Lane Jurčević i Franke Batelić: 'Kasno sam počela pa sam željela naučiti sve stilove'
2

Nakon što ste je imali priliku vidjeti u spotovima Lane Jurčević i Franke Batelić, profesionalna plesačica i dobitnica brojnih prvih mjesta, Rebecca Krajnović, objašnjava umijeće plesa kroz sedam različitih levela

VIDEO

Već od prvog treninga sam znala da se želim baviti plesom. Tada sam si postavila ciljeve gdje želim biti kroz nekoliko godina, pratila ih i zato sam danas ovdje gdje jesam, komentirala je svestrana plesačica Rebecca Krajnović (25).

Plesala u emisiji 'Tvoje lice zvuči poznato'

Kruna Rebeccine karijere je bila rad na jednoj od najpopularnijih TV emisija 'Tvoje lice zvuči poznato'. Ukupno je radila čak sedam sezona poznate emisije i to u stalnoj postavi od osam plesača. 

U emisiji je imala priliku raditi s Mariom Petrekovićem, Lanom Jurčević, Nives Celzijus, Lanom Klingor, Damirom Kedžom i mnogim drugim hrvatskim izvođačima, glumcima i voditeljima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebecca (@rebecca_krajnovic)

Glumila u spotovima domaćih pjevačica

Osim što ste je mogli vidjeti u spotu Lane Jurčević i Connecta u pjesmi 'Noć bez granica', Rebecca je glumila i plesala za pjesmu 'Crazy' Franke Batelić, za pjesmu Nives Celzijus pod nazivom 'Ramos', a pojavila se i kao plesačica Bete Sudar na Dori 2019. godine. Plesni opus ove mlade plesačice je zaista impresivan, a još je zanimljivije to da je krenula plesati tek u srednjoj školi.

- S plesom sam se počela baviti s 15 godina, što je dosta kasno. Zbog toga sam željela sve te godine nadoknaditi i ići na što više različitih plesnih stilova - objasnila je Rebecca.

Upravo zato nam je odlučila prikazati svoj plesni put kroz sedam različitih levela - od onog početnog do profesionalnog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Plesnu karijeru započela je Jazz dance-om

Prvi korak koji je naučila na plesnom treningu bio je 'Pas de bourree'. Vrlo je jednostavan za izvođenje i za savladavanje je potrebno vrlo malo vremena. Također, idealan je kako za početničke, tako i za one više levele.

Objasnila nam je balet koji joj je u plesu dao tehničku preciznost, ali i hip-hop koji je zaslužan za to da sada može plesati i komercijalne koreografije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebecca (@rebecca_krajnovic)

- Nakon osnovnih koraka dolaze teže koreografije i teži elementi, ali naravno i rad na ekspresiji, dinamici, teže vrtnje, skokovi i špage - dodala je. Plesačica također ističe kako je ekspresija izrazito bitan dio plesa jer koliko god dobro napravili neki korak, bez ekspresije nećemo biti dovoljno uvjerljivi i koraci će se činiti praznima.

- U profesionalnom smislu služit će vam svi koraci koje smo prošli - od najjednostavnijeg, do najtežeg tehničkog elementa. Stvar je u tome da kada si na nekom višem levelu možeš bolje izvoditi neki najjednostavniji korak i on neće izgledati kao da je jednostavan - dodala je. Osim toga, komentirala je i kako se od plesa u Hrvatskoj može živjeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Plesačica Lane Jurčević i Franke Batelić: 'Kasno sam počela pa sam željela naučiti sve stilove' 08:09

'7 LEVELA' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na YouTube kanalu 24sata, na našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno