Obavijesti

Video

Komentari 220

Pomračenje uma: Majka odvela djecu, tijela su im našli u autu

O Bože, što joj je bilo? Zašto, uzalud se jučer pitao neutješni Đuro Š., svekar Marine Š. (29) iz Kutine, koju su mrtvu pronašli u automobilu u šumi kraj Kutine

VIDEO

S njom su u vozilu bila i njezina djeca, kći (5) i sin (1), a prema prvim informacijama, sumnja se da je majka počinila samoubojstvo te u smrt povela i malodobnu djecu. Tri izgorjela tijela u šumskom predjelu Staro brdo u Husainu kraj Kutine pronašli su šumari oko 9 sati. Od prizora su problijedjeli. Odmah su pozvali policiju, koja je jučer na mjestu velike tragedije još provodila očevid kako bi utvrdila sve okolnosti smrti koja je pogodila Kutinjane.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

03:05

Ostavila kuvertu s novcem i iskaznicom

Kako doznajemo, Marina je u ponedjeljak oko 15 sati, kao i obično, otišla s posla. Bila je vedra i dobro raspoložena te nitko tko ju je vidio nije mogao ni pomisliti što planira. Radila je, pričaju nam, u računovodstvu tvrtke koja je u najmu u kutinskom hotelu. Na poslu je, priča nam svekar, ostavila kuvertu adresiranu “Za Darija”. U njoj nije bilo oproštajnog pisma, ali je bio novac i iskaznica od knjižnice u kojoj je posuđivala slikovnice za djecu. Nakon odlaska s posla otišla je do svekrve i pokupila djecu. Ona su, kaže Đuro, bila kod bake jer je djevojčica bila malo bolesna, pa ih nije željela voditi u vrtić. Posjela ih je u sjedalice njihova malog svijetloplavog Chevroleta i otišla.

- Sin je bio kod kuće i čekao da se vrati, no nije dolazila. Zvali smo je na mobitel, no nije se javljala. Zvonilo je kao da je mobitel isključen ili nema signala. Nikad se prije nije dogodilo da se nije javljala, pa smo se zabrinuli - još u šoku pričao je njezin svekar.

Policajci su zbog očevida zatvorili sve pristupne ceste kako bi spriječili znatiželjne ljude da im ugroze potencijalne dokaze o tragediji. Sumoran kišni dan dodatno je pogoršao cijelu situaciju, te se nitko nije mogao othrvati valu tuge. Mještanima Husaina i dalje je nepoznat motiv drage žene koju su poznavali. Zasad samo nagađaju o tome kako je skončala s djecom. Vjeruju da je dobro poznavala cijeli kraj jer je njezin otac bio šumar. On je upozorio i kolege šumare da mu jave ako ih slučajno primijete. Nažalost, upravo su oni pronašli njihova tijela.

Auto parkirala duboko u šumi

Marinin muž, zabrinut za suprugu i djecu, otišao je u policiju prijaviti njihov nestanak. U policiji su rekli da moraju čekati 24 sata od nestanka kako bi mogli od teleoperatera zatražiti da lociraju mobitel.

Dok je on bio u policiji, njihovi prijatelji i rodbina počeli su ih tražiti po Kutini i okolici.

- Sjeli smo u aute i krenuli. Svuda smo ih tražili, po Pakracu, Sisku, bojali smo se da im se nije nešto dogodilo, da nije izletjela s ceste ili nešto kad se ne javlja. Čak smo prošli i ovom cestom - rekao je pokazujući nam na cestu na kojoj smo stajali i gdje je, satima nakon toga, policija postavila traku kako ih nitko ne bi ometao dok obavljaju očevid.

Auto nisu mogli vidjeti jer je on bio duboko u šumi.

Istražitelje dočekao pravi horor

Kako neslužbeno doznajemo, istražitelje, koji su navikli na najgore situacije, dočekao je pravi horor. Tijela su bila neprepoznatljiva, a od automobila je ostala samo šasija. Vijest da su tri tijela izgorjela u požaru zaprepastila je lokalne vatrogasce. Čudi ih da nitko od mogućih prolaznika nije primijetio dim požara te dojavio JVP-u Kutina ili okolnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima da se nešto čudno zbiva u šumi. To bi sigurno otišli provjeriti, no sad mogu samo suosjećati s obitelji.

- Ona je iz Husaina i dobro zna ovo područje. Njezin otac bio je u šumariji te je rekao šumarima da pripaze i da ih potraže i u šumi. Ujutro sam čuo da su pronašli auto - ispričao nam je očajni djed dvoje djece.

Pogodila ju bolest supruga? Vratio mu se tumor na mozgu

Dodao je da od policije ni nadležnih jučer još nije mogao dobiti nikakve informacije te nije znao kako su stradali ni koji motiv bi je mogao nagnati da naudi djeci. Nagađa da ju je pogodila suprugova bolest.

- Moj je sin teško bolestan. Ima tumor na mozgu i sad je prošao drugu operaciju te uzima terapiju. Njih su dvoje bili jako vezani i ona ga je silno voljela. Je li to bio motiv, stvarno ne znam - kazao je očajni Đuro. Dodaje da se supružnici, koji su u braku bili oko šest godina, nikad nisu svađali niti su imali bračnih problema. Živjeli su s njim u istom kućanstvu, a njegov sin Dario vodio je tvrtku za uređenje interijera.

'Silno je voljela svoju djecu i obitelj'

Djeca su, priča nam on, uvijek bila čista i uredna, Marina se za njih dobro brinula.

- Nikad im ništa nije nedostajalo, silno je voljela svoju djecu i obitelj - govori nam kroz suze.

Njegov sin je, priča nam, otišao s policijom kući popiti lijek i vjeruje da je tamo i ostao čekati službene informacije. Marininoj majci, koja živi u Husainu, navodno je pozlilo nakon što je čula da su njezinu kćer i unuke pronašli mrtve te je, pričaju mještani, završila na Hitnoj.

U autu su pronašli i plinsku bocu?

Iako u utorak nije bilo službenih informacija o tome na koji su način umrli, kako doznajemo, u automobilu su, osim tijela, pronašli plinsku bocu. Pretpostavljaju da je pustila plin, a nakon što je on ispunio automobil, zapalila zapaljivu smjesu. Kako je došla do nje, istražitelji još provjeravaju jer, kako neslužbeno doznajemo, u kući imala gradski plin.

Boca obitelji nije trebala te sad kriminalisti provjeravaju je li ju možda kupila s tom najgorom namjerom. Zamjenica državne odvjetnice Sanja Jagušt vodila je cjelokupnu istragu. Obratila se novinarima tek s početnom informacijom i zamolila sve za strpljenje do završetka posla svih uključenih u slučaj.

- U očevidu nam pomažu forenzičari Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’. Pronašli smo tri tijela, za koja je naređena obdukcija. Tek nakon nje znat ćemo uzrok smrti pronađenih ljudi. Zasad ne možemo ništa reći istražujemo li koga u ovom slučaju - bila je kratka u izjavi zamjenica tužiteljice. Nešto kraću informaciju dali su na službenim stranicama Policijske uprave sisačko-moslavačke.

'Nije odavala što planira, niti da joj se nešto čudno događa'

Njezini prijatelji i poznanici nisu prestajali plakati na spomen ove tragedije. Ne mogu pronaći objašnjenje za ovaj čin u kraju u kojem se svi poznaju. Svojim djelima nije odavala što planira niti da joj se nešto čudno događa. Obitelj joj je, kažu, bila sve. Bar tako potvrđuje i njezin profil na društvenoj mreži Facebook. Na naslovnoj fotografiji ostao joj je natpis posvećen najmilijima.

- Obitelj. Ondje gdje počinje život i gdje je ljubav beskrajna - piše na fotografiji. U jednom od svojih zadnjih statusa bila je razočarana prozivkama djece kojoj roditelji kupuju odjeću u jednom trgovačkom centru.

- A lijepo molim da me dotična gospoda upute gdje se to točno kupuje roba, koja ima KVALITETU, ne pitam koliko košta!!!!! - napisala je svojim prijateljima, koji su podržali njezin stav.

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I:

- Gazdina tvornica novca i luksuza: Milijarda je otišla na cipele, jahte...

- Umirovljenici poručili da im je dosta siromaštva u starosti

- Rozgina amnezija: Jelena tvrdi da Ipšu nije vidjela nikada u životu

- Nakon Hrvoja ljubi psihijatra: Ana uhvaćena u Boranovom zagrljaju

- Kramarić - junak iz Kijeva: "Čudesan je osjećaj biti čovjek odluke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...