Obavijesti

Video

Komentari 0

Pratite uživo: Na jubilarnim 25. susretima za Rudija lete Krila oluje, Black Hawk, MiG 21...

Pratite uživo: Na jubilarnim 25. susretima za Rudija lete Krila oluje, Black Hawk, MiG 21...

Let Krila oluje, Black Hawka, MiG 21 možete pratiti uživo na YouTube kanalu 24sata. Spektakl na nebu iznad Gornje Stubice održava se u čast na heroja Domovinskog rata

Trodnevni program jubilarnih 25. Susreta za Rudija krenuo je u petak, a danas je pravi spektakl na nebu iznad Gornje Stubice. U spomen na junaka Domovinskog rata Rudolfa Perešina, održava se najveći aeromiting u Hrvatskoj.

PRATITE UŽIVO:

Svake godine u Gornjoj Stubici u čast Rudolfu Perešinu – Rudiju održavaju se susreti bogati sportskim i zabavnim sadržajem. Na desetine tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske zadnjih godina vidjelo je slijetanja helikoptera, skokove padobranaca i prelete aviona.

- Sudjelovat će zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Krila oluje, MiG 21, helikopter sa specijalcem, a očekujemo i helikoptere Black hawk kao i kanader. S više će helikoptera sudjelovati MUP, ako i slovensko i mađarsko ratno zrakoplovstvo, a očekujemo i dolazak zrakoplovstva SAD – a i Francuske - rekao je na press konferenciji Emir Mehdić iz zagrebačkog zrakoplovno – tehničkog saveza Rudolf Perešin.

Početkom svibnja, prije 26 godina u akciji Bljesak poginuo je Rudolf Perešin, legendarni pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i heroj Domovinskog rata. MIG-om 21 JNA, 25. 10. 1991. prebjegao je u Austriju jer se nije želio boriti protiv svoje, Hrvatske vojske. U lipnju 2004. godine u Gornjoj Stubici otvoren je Spomen park Rudolfa Perešina, u kojem se nalazi pilotova statua i konzervirani MIG-21, koji je došao iz remontnog zavoda u Velikoj Gorici.