Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Preminuo pješak na kojeg je autom naletio pjevač Lozar

Nikola Marinković (86), na kojeg je Mercedesom naletio Saša Lozar, preminuo je prije tjedan dana u bolnici. Njegova kći Sanja Županić (53) je shrvana. Lozar je dosad uopće nije kontaktirao

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1194258 / ]

Nikola Marinković (86), na kojeg je Mercedesom naletio Saša Lozar, preminuo je prije tjedan dana u bolnici. Njegova kći Sanja Županić (53) je shrvana. Lozar je dosad uopće nije kontaktirao.

Pjevač i radijski voditelj Saša Lozar naletio je automobilom 18. veljače na Selskoj cesti u Zagrebu na Nikolu Marinkovića (86) dok je prelazio cestu gdje nema zebre i semafora. Navodno je tad išao u Dom za starije na Trešnjevci, gdje je svakodnevno ručao.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1194271 / ]

U teškoj prometnoj nesreći starac je slomio obje lopatice, četiri rebra, obje noge i zdjelicu, a zadobio je i nagnječenje mozga. Nakon nesreće Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu. Liječnici su ga operirali četiri i pol sata na operaciji u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu. Spojili su ga na respirator kako mu rebra ne bi slučajno oštetila pluća dok diše. Nakon operacije Marinković se počeo buditi iz narkoze. Kći ga je tad posjetila u bolnici te ju je prepoznao, no nije mogao govoriti. Rekla je tad da se vidjelo na njemu da ga jako boli. Liječnici su se danima borili za život pješaka, no nažalost, stanje mu se pogoršalo te je, kako saznajemo, prije tjedan dana preminuo u bolnici u Zagrebu.

- Shrvana sam i teško mi je. Istodobno sam razočarana, jer otkad je Saša Lozar naletio automobilom na mojeg oca, nije nas se udostojio nazvati i pokazati suosjećanje. Vidjet ćemo što ćemo dalje poduzeti - rekla nam je jučer drhtavim glasom Sanja Županić (53), kći preminulog Marinkovića.

I nakon nesreće kći je rekla kako bi voljela da joj se Saša javi i ispriča joj kako se sve dogodilo.

- Pročitala sam da mi je tata pretrčavao cestu i to je smiješno. Moj tata se vrlo teško kreće uz pomoć štapa i ne može pretrčati niti metar. Zbog toga bih voljela da mi se Saša javi i ispriča mi kako se sve dogodilo. Otac mi je u teškom stanju i možda više neću imati priliku razgovarati s njim - rekla je tad očajna Marinkovićeva kći.

Inače, preminuli Marinković je u mladosti bio državni prvak u kuglanju te, do prije nekoliko godina, tajnik Kuglačkog saveza Grmoščica. Na Trešnjevci je živio s unukom, koji je skrbio o njemu. Osim njega, imao je još troje unučadi. Bio je geodet po profesiji te je zbog posla prešao pola svijeta. Radio je za tvrtku koja je u Africi, Iranu i Jugoslaviji trasirala plinovode i crtala karte.

Preminuo je od sepse

I da je medicinsko vještačenje u pitanju, kažu nam bolnički izvori, teško bi bilo striktno reći je li Saša Lozar isključivi krivac za smrt Nikole Marinkovića. Sepsa koja je na kraju prouzročila smrt pojavila se zbog višestruke traume i prijeloma, a uz sve, Marinković je imao i krvarenje u mozgu. Dodatni otežavajući faktor bile su i njegove pozne godine, pa organizam nije mogao izdržati brojne komplikacije traume. S druge strane, činjenica je, što potvrđuju i liječnici, da do svih tih komplikacija ni ne bi došlo da na Nikolu Marinkovića nije naletio automobil.

Message