Prodao građanima lažnu vijest: Photoshop uvode u škole zbog boljih fotografija na Instagramu | 24sata
Obavijesti

Video

Komentari 15

Prodao građanima lažnu vijest: Photoshop uvode u škole zbog boljih fotografija na Instagramu

Prodao građanima lažnu vijest: Photoshop uvode u škole zbog boljih fotografija na Instagramu

Mladi JoomBoosovac Karlo Kreš Š u još jednoj epizodi 'Fake news' showa građanima je pokušao prodati izmišljene vijesti. Rekao im je da će uskoro u srednje i osnovne škole uvesti photoshop kao obavezni predmet

VIDEO

Užas, nemam komentara. Pa to je totalno nepotrebno. Kome bi to trebalo uopće? Mogu to ljudi i sami naučiti, ne treba to uvoditi u škole - reagirala je jedna gospođa na lažnu vijest da se u škole uvodi photoshop kao predmet zbog boljih fotografija na Instagramu.

Ovo je samo jedna od 'fejk' vijesti koje je Karlo ispričao građanima Zagreba. Cilj ovog serijala je podići svijest o sve većem broju lažnih vijesti koje kruže društvenim mrežama. Ovim serijalom želi se poručiti svima da više puta i iz više izvora provjere sve informacije koje čuju, jer nije sve što vidite na internetu ili čujete online istina. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Još jedan lažnjak koji je Karlo 'podvalio' Zagrepčanima je i taj da youtuberi Baka Prase i Mudja organiziraju boksački meč.

- Ja mislim da Mudja sigurno neće pobijediti, tako da vjerujem da će to ipak biti baka - prilično je jasan bio jedan prolaznik. Djevojka koja je bila s njim je samo rekla da nema pojma tko su oni, pa nema ni neko mišljenje o meču.

Većina ostalih prolaznika složila se da bi Baka pobijedio Mudju u boksu, a drugi su bili samo zbunjeni kad im je spomenuo ta dva imena, jer ne prate YouTube.

Jednog je gospodina dosta uznemirila vijest o photoshopu u školama.

- Ma nemam komentara na to. Sad su svi počeli s tim mobitelima raditi, kompjutorima... Vrijeme nas gazi - rekao je. On pripada nekoj drugoj generaciji i ne koristi Instagram, jasno je iz njegova odgovora. 

Kako su ostali građani reagirali na Karlove lažne vijesti i koje su ih najviše razljutile, a koje najviše nasmijale, pogledajte u novom videu na JoomBoos YouTubeu.

Prije prenošenja dalje bilo koje informacije koju pročitate ili čujete na internetu, dobro istražite radi li se o vijesti ili lažnoj vijesti. Uvijek provjerite informacije iz više pouzdanih izvora. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Fake News Show 4 05:47
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Kako preživjeti prekid? 'Imate pravo da pametno patite'
ŠTO TE MUČI?

Kako preživjeti prekid? 'Imate pravo da pametno patite'

Sigurno ste se barem jednom nakon prekida veze osjećali kao da je vrijeme za vas stalo. No, klinička psihologinja Danijela Ostojić savjetuje vam kako da pametno 'patite'. Pogledajte video i na TikToku 24sata

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera
LAKŠE DO ZADOVOLJSTVA

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera

Drevna mudrost priznaje da nije baš sve u dužini i debljini, već postoje tehnike i položaji u seksualnom činu zahvaljujući kojima uz puno vježbanja i prilagodbe jedno drugom možemo nadoknaditi nedostatke
Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje
VIDEO: RIJETKOST U HRVATSKOJ

Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje

Nakon primjene inzulina, Ira Mareković dobila je bolne kvrge koje su joj smetale i u kretanju. Roditelji su našli rješenje: inhalacijski inzulin. Doza stoji 1100 eura