Obavijesti

Video

Komentari 18

Profesionalni jo-jo majstor: 'Po dva mjeseca vježbam jedan trik, a ozljede znaju biti dosta teške'

Profesionalni jo-jo majstor: 'Po dva mjeseca vježbam jedan trik, a ozljede znaju biti dosta teške'
2

Filip Vojković (21), bivši natjecatelj Supertalenta i hrvatski jo-jo majstor, objasnio je umijeće jo-jo trikova od jednostavnog do profesionalnog nivoa. Koliko mora vježbati i kakva je konkurencija otkrio je u serijalu 7 levela

VIDEO

- Krenuo sam učiti jo-jo trikove u drugom razredu srednje škole. Sjetio sam se stare jo-jo igračke i pogledao na YouTube ima li danas nekoga tko se bavi time. Kada sam vidio kakav se svijet profesionalaca i natjecanja otvorio, ostao sam fasciniran i tako je moj put počeo, komentirao je mladi i ambiciozan Filip Vojković.

POGLEDAJTE VIDEO:

7 levela je serijal u kojemu najveći profesionalci objašnjavaju ono u čemu su najbolji kroz 7 različitih levela. Od početničkog, prvog levela, do onog profesionalnog, sedmog levela. Pogledajte njihove trikove i sigurni smo da ćete ostati oduševljeni kao i mi!

Naučio je sve preko YouTube videa

Da nije lako učiti jedan potpuno novi zanat online i to ispočetka, reći će vam svi koji su to barem jednom u životu pokušali, bilo da se radi o gitari, slikanju ili pak jo-jo trikovima. Tako je bilo i Filipu, a kako kaže, da je imao pravog mentora on bi mu uvelike olakšao i ubrzao proces učenja.

- Puno teže je učiti trikove preko videa, nego kada imaš svojeg mentora. Kada imaš mentora on ti točno može pokazati što ne radiš dobro, ispraviti te i pomoći ti da brže napreduješ - komentirao je Filip i dodao kako je tokom čitavog procesa jedino učio na svojim greškama.

Za jedan trik potrebno je vježbati i do dva mjeseca

Iako je prve levele lakše naučiti i za njih je potrebno svega nekoliko dana vježbanja, nakon nekog vremena se dolazi do sve kompliciranijih trikova koji zahtjevaju i do nekoliko mjeseci uvježbavanja. 

- Da se savladaju početni leveli dovoljno je dva mjeseca, dok za više levele svakako treba čak i tri godine kako bi se mogao ozbiljnije time baviti i krenuti na natjecanja - dodao je.

Objasnio je i kako u Hrvatskoj zasada natjecanja ne postoje, dok u svijetu i Europi postoji veći broj natjecanja na koje se i sam planira prijaviti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Vojkovic (@vtastik.yo)

- U Hrvatskoj nas ima pet ili šest koji se bavimo jo-jo trikovima, a ja se, nažalost, od svih najviše time bavim - komentiro je Filip i dodao kako u Hrvatskoj interesa za bavljenje jo-jo trikovima gotovo da i nema.

Kod velikog broja trikova najbitnije je - strpljenje

U prvom levelu Filip nam je objasnio tehniku bacanja i vraćanja jo-joa, ali i jedan od prvih trikova na koji se jako ponosio - 'Rock the baby'. Pokazao nam je i bočne trikove, trikove koji se mogu raditi iza glave i kroz prostor, ali i trikove pomoću kojih jo-jo dolazi u određenu formaciju, a već oni najjednostavniji izgledaju vrlo impresivno!

- Za neke trikove nema koraka koje možete slijediti kako biste ih naučili. Tada je bitno uhvatiti ritam i nadati se najboljem! - prokomentirao je osmjehujući se.

Dodao je i kako ozljede profesionalnih jo-jo majstora nisu tako česte, no kada se dogode, znaju biti dosta jake. Posebno se treba paziti područje oko obrva i brade jer i sam na tim područjima ima ožiljke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Profesionalni jo-jo majstor: 'Po dva mjeseca vježbam jedan trik' | 7 LEVELA JO-JO TRIKOVA 10:05

             

'7 LEVELA' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima, na 24sata.hr te službenom YouTube kanalu 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Reper Corona koji će nastupiti u Areni Zagreb: 'Ovo će biti jedan od najvećih nastupa u karijeri'
24 PITANJA

Reper Corona koji će nastupiti u Areni Zagreb: 'Ovo će biti jedan od najvećih nastupa u karijeri'

Reper Corona otkrio nam je kako je njegova suradnja s Rimskim bazirana prvenstvu i da uskoro izbacuju zajednički album. Otkrio nam je i detalje o privatnom i poslovnom životu. Pogledajte 24 pitanja na YT kanalu 24sata

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin