Obavijesti

Video

Komentari 7

Rap Camp postaje Rap School: Stiže treća sezona, prijavi se!

Rap Camp postaje Rap School: Stiže treća sezona, prijavi se!

Hiljson, Stoka i Fil Tilen u trećoj sezoni postaju žiri, a kandidati se neće natjecati u timovima, već će se svaki od njih boriti za sebe i za opstanak do samoga kraja

Nakon završetka druge sezone nagrađivane JoomBoosove uspješnice 'Teini dnevnici', jesen na JoomBoosu donosi nam pregršt novih izazova. Rap Camp u trećoj sezoni postaje Rap School, a i u nadolazećoj sezoni Hiljson Mandela, Marin Ivanović Stoka i Fil Tilen u potrazi su za najhot reperskim talentima na domaćoj sceni. Ovoga puta njih trojica prestaju biti mentori i postaju - strogi, ali pravedan
žiri!

POSLUŠAJTE NAJAVNU PJESMU ZA 'RAP SCHOOL':


- Ovoga puta neće biti timova, mentori postaju žiri i cijeli ćemo show prikazati u potpuno novom svjetlu. Tražimo reperske talente koji znaju što žele na sceni - ispričali su iz JoomBoosa.

Prijave za treću sezonu 'Rap Schoola' su krenule, a prijaviti se možete na službenoj stranici: rapschool.24sata.hr. Ubrzo nakon
zaključavanja prijava kreću epizode showa na JoomBoos YouTube kanalu i svim ostalim platformama. Uvod u novu sezonu pružit će pobjednik prošlogodišnjeg showa, Karlo Kreš Š, koji će, u periodu prijava za 'Rap School', izbaciti svoje prve tri pjesme i spota na JoomBoosu. Prva njegova pjesma koju je 'izbacio' na JoomBoos YouTubeu je 'Bad Boy', a nakon toga izlaze 'Budva' i 'Ovisan'.

A kad smo već kod autorskih pjesama, važno je napomenuti kako na svakoj pjesmi postoji autorsko pravo i njemu srodna prava: pravo izvođača i pravo onoga tko je napravio snimku. Ova prava u Hrvatskoj su uređena Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima.

Kad je riječ o glazbi, moguće su različite situacije. Od toga da sva prava pripadaju jednoj osobi koja je pjesmu sama napisala, izvela i snimila ali i da postoji više osoba koje su autori teksta i glazbe, izvođač koji nije autor i zaseban diskograf koji je izradio snimku. Autor djela je osoba koja je djelo stvorila, nije dovoljno samo ga zamisliti, djelo treba i uobličiti: zapisati tekst i note ili ga otpjevati.

Prema zakonu, autori nad svojim djelima imaju imovinska i moralna prava. Imovinska prava jamče autorima zaradu od korištenje njihovih djela i autori ih mogu prenositi na druge osobe. A sva ova prava vrijede i za Š-ove nove pjesme, koje će biti uvod u novi Rap School show!

- Kvart je utjecao na moje odrastanje, kvart je svuda oko mene. Dosta vremena sam proveo na ulici s ekipom i stvarno proživio razne situacije, i nemoguće je da sve što sam vidio i prošao ne utječe na moju glazbu - objasnio nam je Karlo po završetku prošle sezone showa, a utjecaj odrastanja na kvartu, ali i ljubavnu tematiku, čut ćete i vidjeti u njegovim prvim hitovima.

Gledajte ih i slušajte na JoomBoos platformama i 24sata Videoteci, a 'Rap School' prijave možete slati, na stranicu: rapschool.24sata.hr!

Ovaj sadržaj dio je projekta Rap School financiranog od strane EUIPO. *Ova objava odražava stajališta autora te se EUIPO ne smatra odgovornim ni za kakvu upotrebu informacija sadržanih u njoj.