Video

Komentari 59

Reakcije Srba i Hrvata na Teslu na euru: 'Oni sve prisvajaju pa koga će staviti oni, Stepinca?!'

Reakcije Srba i Hrvata na Teslu na euru: 'Oni sve prisvajaju pa koga će staviti oni, Stepinca?!'

Bili smo u Zagrebu i Beogradu i ispitali građane što misle o tome da će se na kovanicama eura, na prijedlog Hrvata, nalaziti izumitelj Nikola Tesla. Pogledajte što su nam rekli

On je naš znanstvenik pa kako to ne bi bilo dobro što ćemo ga imati na euru, rekla nam je jedna od Zagrepčanki. Među građanima Zagreba i Beograda napravili smo anketu kako bismo provjerili što oni misle o temi koja je podigla prašinu posljednjih dana - stavljanje lika Nikole Tesle na hrvatsku inačicu eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dok su Hrvati bili oduševljeni time i hvalili ga kao znanstvenika i čovjeka, Srbi se s njima ne slažu. Smatraju kako on nije Hrvat te je to preotimanje tuđeg.

- To je čisti bezobrazluk. Zna se tko je Nikola Tesla, zna se odakle potječe. Sad ga svi nešto prisvajaju, baš mi je žao - rekla nam je jedna Beograđanka.

Nekoliko se građana ipak složilo s time da je Nikola Tesla rođen u Hrvatskoj pa da zbog toga i Srbi i Hrvati imaju pravo stavljati ga na euro ili prisvajati kao svoga.

- Lijepo je da je na našoj novčanici. On je izmislio nešto, a ovi sada ništa ne izmišljaju, samo uništavaju - rekla nam je jedna Zagrepčanka, no s njom se nije složio Beograđanin:

- Nije u redu. Mislim da se Hrvati uvijek kite tuđim perjem. Nemaju koga staviti. Koga će, Stepinca?! - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako su im mišljenja vrlo podijeljena, mladić iz Beograda iznio je zanimljiv zaključak.

- Neka ga stavljaju na euro! Nikola Tesla je velik čovjek i svi bi ga trebali imati na novčanicama - zaključio je.