Obavijesti

Video

Komentari 6

Rekli joj da neće moći hodati, a sada obara rekorde u ronjenju: 'Planiram postići još puno toga'

Rekli joj da neće moći hodati, a sada obara rekorde u ronjenju: 'Planiram postići još puno toga'
1

Mirela Kardašević, višestruka prvakinja i rekorderka u ronjenju na dah, ispričala nam je sve što stoji iza njenog svjetskog uspjeha. Od bolesti kukova s pet godina, do velikih planova za budućnost...

VIDEO

Moj cilj je da se što dulje bavim ovim sportom i da uživam u njemu jer ako mu na taj način pristupam, onda ću i vrlo lako postizati dobre rezultate, komentirala je Mirela Kardašević (34) uoči Svjetskog bazenskog prvenstva u Beogradu. Unatoč velikoj konkurenciji od čak 30 država, Mirela se nada da će doći kući s tri zlata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na plivanje ju je u djetinjstvu potaknula bolest 

Mirela Kardašević je s pet godina oboljela od dječje bolesti kukova zvane 'Legg – Calvé – Perthesova bolest' zbog čega se i krenula aktivno baviti plivanjem: 

- Imala sam tri operacije i doktor mi je rekao da sumnja da ću ikada više moći normalno hodati. Prognoze su bile jako loše. Upravo zato sam krenula na terapije od kojih je jedna bila plivanje - ispričala je Mirela prisječajući se dana u djetinjstvu.

U plivanju je mogla biti kao i sva ostala djeca te se u plivanje u vrlo kratkom roku i zaljubila. S 10 godina se počela natjecati i postigla je prve značajnije rezultate, a ozdravljenje je uslijedilo tri godine nakon prvih terapija.

Nakon osmogodišnje stanke u plivanju, Mirela se zaljubila u ronjenje

- Iako sam s 22 godine prestala plivati jer sam se preselila u Ameriku i dobila dva sina, s 30 sam se odlučila vratiti tom sportu. Kada sam došla na bazen ugledala sam ronioce i impresioniralo me to što rade - komentirala je Mirela svoje početke.

Ubrzo nakon krenula je trenirati ronjenje kao hobi, no ispostavilo se da ima veliki talent te se ronjenju u potpunosti predala:

- Prvi rekord ostvarila sam 2019. godine nakon samo dvije godine bavljenja tim sportom. Bila sam jako sretna i ponosna na sebe, ali sam već drugi dan ponovno trenirala jer sam znala da tu neću stati - dodala je.

Uz sve postignute rezultate, Mirela je i samohrana majka

- Na fakultetu sam u Americi bila četiri i pol godine, gdje sam i upoznala svojeg bivšeg muža. Bila sam jako mlada i zaljubila sam se te smo u toj ljubavi dobili dvoje djece.

Ispričala nam je i kako se s mužem nakon nekoliko godina braka rastala. Sinovi su ostali u vrlo dobrom odnosu s ocem te se često čuju, iako danas živi u Americi. 

- Sinovi su jako ponosni na mene te jako često nose moje medalje u školu kako bi se pohvalili. I sami ponekad rone sa mnom, no više ih zanima košarka - dodala je.

Svjetsko natjecanje u Beogradu

Od 21.6. do 27.6. odvit će se Svjetsko bazensko prvenstvo u Beogradu. Mirela će se natjecati u sve tri dinamičke discipline: dinamika bez peraja, dinamika s bifin perajama i dinamika s monoperajom.

- Velika želja mi je da osvojim tri zlata na natejcanju i dat ću sve od sebe da tako i bude - dodala je uoči velikog natjecanja.

Mi smo sigurni da Mirela neće razočarati rezultatima i da je pred njom jedna svijetla budućnost puna uspjeha.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’
KVAKA24

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’

Manuela Šola je uspješna poduzetnica. Predsjednica je Nadzornog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, Dopredsjednica Udruge malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca te vlasnica i direktorica poduzeća Komunikacijski laboratorij. Ispričala nam je savjete za sve koji kreću u poduzetništvo

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'
24 PITANJA

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'

Rimski nam je odgovorio na 24 pitanja. Otkrio nam je koji su prvi izvođači koje je slušao u mladosti, birao je između Grše i Hiljsona te otkrio zašto misli da je scena postala dostupna svima
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić